Місто

Водоканал попередив про рейди й відключення від мереж будинків житомирян, які під’єдналися самовільно

26 August 2023, 14:55

Фахівці КП «Житомирводоканал» розпочинають відключати від мереж будинки містян, які самовільно підключилися до централізованої каналізації та мереж водопостачання.

Про це 25 серпня попередили на Facebook-сторінці комунального підприємства.

«Від початку року співробітники водоканалу виявили 44 факти незаконного підключення до мереж власниками домоволодінь та 13 незаконних врізок, здійснених юридичними особами», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що порушникам надано відповідні приписи з вимогою одержати технічні умови на підключення каналізаційних/водопровідних мереж задля можливості подальшого користування послугами водопостачання та водовідведення і притягнуто до адміністративної відповідальності шляхом накладення штрафу.

«Житомирводоканал» закликає містян не чекати подібних «сюрпризів» і належним чином оформити дозвільні документи для користування централізованим водопостачанням та водовідведенням.

«Ми організовуємо рейди і робитимемо все можливе, аби притягнути до відповідальності тих, хто користується водою за рахунок громади», – застерігають на підприємстві.

Для того, аби оформити технічні умови на підключення до мережі водопостачання та водовідведення, достатньо заповнити онлайн форму на сайті водоканалу: https://vodokanal.zt.ua/services/servis-onlajn-poslug

Нагадаємо, 5 червня 2023 року пресслужба КП «Житомирводоканал» інформувала, що впродовж квітня-травня було виявлено 5 випадків самовільного підключення до водопровідних та каналізаційних мереж.

Як повідомляв Житомир.info, 28 вересня 2021 року у Житомирі водоканал виявив незаконну врізку у водопровід: підприємство, що знаходиться на Крошні, користувалося водою й не платило за неї. Тож від міських водопровідних мереж підприємство відключили та нарахували штраф – понад 100 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал водопостачання каналізація врізка рейд штраф  
Матеріали по темі