Влада

Президент відреагував на авіатрощу неподалік Житомира: висловив співчуття та пообіцяв, що будуть з’ясовані всі обставини

26 August 2023, 21:12

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття рідним і близьким пілотів, які 25 серпня загинули внаслідок зіткнення літаків у небі над Житомирщиною. Глава держави також пообіцяв, що будуть з’ясовані всі обставини катастрофи.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні ввечері 26 серпня.

«Вчора в небі над Житомирщиною сталася катастрофа. Троє льотчиків загинули. Серед них і Андрій Пільщиков, позивний – Джус. Український офіцер, один із тих, хто дуже допомагав нашій державі. Дуже! Мої співчуття всім рідним і близьким, усім, хто знав хлопців. Триває розслідування того, що сталося. Про деталі говорити зарано. Звичайно, будуть з’ясовані всі обставини. І звичайно, Україна ніколи не забуде кожного, хто захищав її вільне небо. Вічна памʼять!», – сказав Володимир Зеленський.


Нагадаємо, за інформацією Повітряних Сили ЗС України, 25 серпня на Житомирщині під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Усі троє пілотів загинули. У ДБР, яке розслідує обставини зіткнення літаків, уточнювали, що авіакатастрофа сталася поблизу Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: авіакатастрофа літак авіація льотчик пілот президент Зеленський 
Матеріали по темі