Місто

Житомирян закликають свідомо використовувати модульні укриття й не робити з них смітники та туалети

28 August 2023, 15:27

У Житомирі на чотирьох локаціях встановили бетонні споруди, які мають захистити містян у разі атаки ворога. Вони розміщені у скверах на Лятошинського і Покровській, на Новому бульварі та на майдані Польовому. В них ще не вистачає освітлення, дверей та інших елементів, але деякі містяни вже активно користуються модулями, щоправда, не за призначенням.

Споруди знаходяться на балансі КП «Зеленбуд». Директор підприємства розповів, як вирішують цю проблему.

«Ми прибираємо, але зрозумійте правильно – знаходитися і чергувати цілодобово на цих укриттях можливості немає. Один раз на день прибираємо укриття. Проблема буде автоматично вирішена, коли буде підведена електроенергія, коли будуть встановлені двері з електронними замками та будуть встановлені камери відеоспостереження. Зараз ми працюємо над цим питанням. Тут є технічні питання, бо ми залежні від підключення електроенергії. На цьому тижні мають це вирішити, найближчим часом буде підключено. Все передбачено в тендерній документації та входить в вартість модуля (вартість 4 модулів – 6 млн 745 тис. грн)», - прокоментував директор КП «Зеленбуд» Олександр Волокіта.

За словами Олександра Волокіти, найбільше смітять в модульних укриття біля скверів на вул. Лятошинського та на вул. Покровській. Житомирян закликають бути свідомими.

«Зараз ми залежні від свідомості житомирян. Тобто житомиряни мають розуміти, що ці укриття робляться для них. Для мам, дітей, для тих, хто відпочиває у сквері, щоб вони могли якнайшвидше сховатися в укритті», – директор КП «Зеленбуд» Олександр Волокіта.

Нагадаємо, 2 серпня на засіданні виконкому затвердили 6 адрес для розміщення модульних укриттів у Житомирі: Новий бульвар, 4, площа Польова, 10, Лятошинського, 13, Покровська, 131, Старий бульвар, 14-а, Чуднівська, 167. До цього, 27 липня, КП «Зеленбуд» провело тендер на закупівлю чотирьох модульних укриттів (три – на 20 осіб, одне – на 50 осіб) за 6,7 млн грн, які мають поставити до кінця серпня: єдиним учасником і переможцем тендеру стало київське ТОВ Хоббіт хаус» з пропозицією 6 млн 745 тис. грн. 9 серпня біля скверу на вулиці Лятошинського та біля скверу на Покровській почали монтувати два модульних укриття, розрахованих на 20 осіб. 14 серпня почали монтувати модульне укриття, розраховане на 50 осіб, біля «космічного» скверу на Польовій.

КП «Парк» 25 серпня оголосило тендер на придбання двох модульних укриттів (на 50 осіб), які будуть встановлені у парку та гідропарку (Старий бульвар, 14-а та вул.Чуднівська, 167), очікувана вартість закупівлі – 5 млн 015 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 29 червня 2023 року на придбання модульних укриттів виділили 25 млн грн з міського бюджету.

Хто ще в Житомирській області купує за бюджетні кошти модульні укриття читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: модульне укриття Зеленбуд укриття Волокіта 
Матеріали по темі