Влада

Ремонт вулиць у Звягелі та районі: як між фірмами депутатів поділили 88 мільйонів

29 August 2023, 11:50

Дві фірми депутатів Звягельської міської ради з початку повномасштабного вторгнення отримали 88 мільйонів на поточний та капітальний ремонт вулиць Звягеля та району.

Про це йдеться на ресурсі ProZorro.

Найбільшу кількість підрядів отримало ТОВ «Укр-Дор-Сервіс» - 140 укладених угод. Замовником поточних ремонтних робіт доріг є КП Звягельської міської ради «Звягельсервіс». Вартість укладених угод різна: від 13 тис. грн до 2,26 млн грн. За півтора року повномасштабного вторгнення сумарна вартість укладених угод склала 24 мільйони гривень.

Дві угоди на 5,9 мільйона з ТОВ «Укр-Дор-Сервіс» уклало управління житлово-комунального господарства та екології Звягельської міської ради. За ці кошти підрядник має відремонтувати дві вулиці. Ще угоду на 6 мільйонів управління має намір укласти з «Укр-Дор-Сервіс» на ремонт вулиці Гетьмана Сагайдачного в місті Звягель.

КП Звягельської міської ради «Звягельсервіс» уклало 55 угод на ремонт вулиць з ТОВ «Новоград-Волинські шляхи». Вартість робіт складає: від 35 тис. грн до 1 млн грн. Загальна вартість укладених угод - 19 мільйонів гривень.

Окрім підрядів від КП Звягельської міської ради «Звягельсервіс», ТОВ «Новоград-Волинські шляхи» отримало 40 мільйонів на капітальний ремонт вулиць від управління житлово-комунального господарства та екології Звягельської міської ради. Загалом уклали 4 угоди. Всіма закупівлями зацікавилось Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області. Провівши моніторинг, аудитори виявили порушення у не відхиленні тендерних пропозицій, які підлягали відхиленню відповідно до закону. У двох тендерах замовник оскаржує висновки аудиторів в суді, ще у двох - усунув порушення, розірвавши з фірмами угоди, коли роботи вже були оплачені.

Для прикладу, тендер з капітального ремонту вулиці Садова в с. Великий Молодьків Звягельського району за 6,27 млн грн. Управління житлово-комунального господарства та екології Звягельської міської ради провело закупівлю за процедурою відкриті торги з особливостями. Окрім переможця тендеру ТОВ «Новоград-Волинські шляхи», участь взяло ПП “Автомагісталь”, запропонувавши цінову пропозицію на понад 1 мільйон дешевшу, але замовник пропозицію фірми відхилив. Провівши моніторинг аудитори виявили, що пропозицію “Автомагістралі” відхилили безпідставно, а пропозиція ТОВ «Новоград-Волинські шляхи» навпаки підлягає відхиленню.

Порушення відповідно до зобов’язання аудиторів замовник “усунув” - договір розірвав, однак і кошти фірмі заплатив.

Ще на 15 мільйонів управління житлово-комунального господарства та екології Звягельської міської ради має намір укласти угоду з ТОВ «Новоград-Волинські шляхи». За ці кошти фірма має капітально відремонтувати вулицю Анни Ярославни (вiд будинку №10/2 до будинку №19) в місті Звягель.

ТОВ «Укр-Дор-Сервіс» засноване в 2018 році в Звягелі. Власниками фірми є Ірина Мельник та Дмитро Рудницький – депутат Звягельської міської ради від політичної партії «Наш край» та голова постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та водних ресурсів.

ТОВ «Новоград-Волинські шляхи» зареєстроване в 2002 році в селі Майстрів Новоград-Волинського району. Власниками фірми є Юлія Табалюк, Віталій Табалюк (директор фірми і депутат Новоград-Волинської міської ради від партії «Європейська Солідарність») та Станіслав Табалюк (депутат Чижівської сільської ради, на місцевих виборах 2020 року балотувався до Новоград-Волинської районної ради від партії «Європейська Солідарність»).

Наталія Іжицька для Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Звягель ремонт дорога тендер закупівля 
Матеріали по темі