Події

На ділянці українсько-білоруського кордону в Житомирській області внаслідок удару блискавки здетонували кілька мін

29 August 2023, 13:45

На кордоні України з Білоруссю внаслідок удару блискавки здетонували кілька мін.

Про це 29 серпня повідомляє «Українська правда» з посиланням на канал «Беларускі Гаюн», співрозмовників у військових колах та коментар пресслужби ДПСУ.

«Моніторинговий проєкт «Беларускі Гаюн» звернув увагу, що провладні канали Білорусі повідомили, що на залізничному мосту за 800 метрів від станції «Словечно» здетонувало кілька протитанкових мін ТМ-62М. Як доказ було оприлюднено фото, де видно зруйноване залізничне полотно на мосту прямо на самому кордоні Білорусі з Україною (на фото можна побачити прикордонний стовп РБ). За даними білоруських ТГ-каналів, унаслідок вибуху пошкоджено опору мосту і зруйновано залізничне полотно в обидва боки. Своєю чергою, за даними джерел УП у військових колах, через погодні умови внаслідок влучання блискавки стався підрив кількох мін мінно-вибухового загородження, яке прикриває певну ділянку українсько-білоруського кордону. Постраждалих унаслідок вибуху немає», - пише видання.


За словами співрозмовника УП, таке може траплятися час від часу, оскільки Сили оборони надійно замінували підступи з РБ, щоб унеможливити повторення наступу з цього напрямку. Водночас на кордоні з Білоруссю діють обмеження щодо перебування цивільних людей, тому мінні пристрої загрожують виключно окупантам.

Інформацію про мимовільний підрив також підтвердив «Українській правді» речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Нагадаємо, 2 серпня у Народицькій громаді Житомирської області блискавка влучила в замінований відрізок дороги: посеред дороги утворилася яма, постраждалих від вибуху не було.

Як повідомляв Житомир.info, на виконання рішення ради оборони Житомирської області від 04.07.2023 року та директиви командувача оперативного групування військ «Волинь» заборонено відвідувати ліси у смузі на глибині 30 км від лінії державного кордону України, що межує з республікою білорусь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міна кордон білорусь блискавка детонація ДПС 
Матеріали по темі