Влада

У новому навчальному році в Житомирській області дистанційне навчання буде у 12% закладів освіти

30 August 2023, 12:37

Про формати навчання у новому навчальному році, безпекові питання щодо освітнього процесу, а також критерії, за якими навчальні заклади можуть проводити очний формат навчання розповіла заступниця директора департаменту освіти і науки Житомирської ОВА Світлана Близнюк.

Відео брифінгу 29 серпня оприлюднили на сайті обласної військової адміністрації.

«З лютого 2022 року нам вдалося облаштувати 1 132 укриття у закладах освіти. На початку лютого 2022 року було облаштовано 3058 укриттів. На сьогодні з 1327 працюючих на території області закладів освіти у форматі офлайн/змішано будуть працювати 1 173 заклади освіти що становить 88% від загальної кількості. У випадку необхідності окремі школи можуть переводитися з однієї форми навчання на іншу», - сказала Світлана Близнюк.

Вона також наголосила: інформація про те, що цього року дистанційна форма навчання непередбачена, не відповідає дійсності. Як і раніше батьки можуть обрати форму навчання відмінну від очної: дистанційну, сімейну чи екстернатну.

В кожному закладі освіти, де буде очне навчання, або біля нього має бути укриття. Якщо воно не може вмістити всіх учнів, то навчання буде проводитися у кілька змін.

«Там, де очне навчання організувати неможливо, завдання – створити інші можливості доступу до освіти, в першу чергу йдеться про забезпечення гаджетами. На сьогодні забезпечено 15 тисяч вчителів та 102 тисячі дітей гаджетами для навчання в онлайн-форматі. Закладам освіти, які знаходяться у 40-кілометровій зоні поруч з кордоном з Республікою Білорусь, рекомендовано здійснювати навчання у дистанційному форматі. Відповідне рішення прийняте Радою оборони при Житомирській обласній військовій адміністрації», - повідомила заступниця директора департаменту освіти і науки.

Нагадаємо, у 2023/2024 навчальному році на базі житомирського ліцею №4 запрацює осередок дистанційного навчання, як окремої форми здобуття освіти.

Як повідомляв Житомир.info, деякі заклади освіти Житомирської області влітку 2023 року підписували угоди на встановлення модульних укриттів для учнів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: навчання освіта укриття ОВА безпека учень Близнюк 
Матеріали по темі