Події

Шахрая із Житомирського району засудили на 2, 5 роки за фіктивний продаж меблів та техніки: ошукав понад пів сотні людей

31 August 2023, 14:19

На Житомирщині засудили чоловіка за шахрайську схему всеукраїнського масштабу – на продажі віртуальних диванів та побутової техніки заробив майже 90 тис. грн.

Про це 31 серпня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Хорошівського відділу Коростишівської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним у шахрайстві, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 190 КК України). Його засуджено до двох років і шести місяців обмеження волі. Прокурори довели, що низку шахрайств скоїв неодноразово судимий (крадіжка, грабіж) житель Житомирського району протягом листопада 2022 - березня 2023 років. До того ж, у цей час суд розглядав обвинувальний акт стосовно скоєння ним іншого злочину. 26-річний ділок під вигаданим ім’ям у фейсбук-групах розміщував оголошення про продаж меблів – диванів, побутової техніки - пральних машин, морозильних камер, мотоблоків тощо, яких насправді у нього не було», - йдеться в повідомленні.

За інформацією прокуратури, охочим придбати товар пояснював, що обов’язковою умовою є передоплата авансу, надаючи для цього реквізити банківської картки своєї дружини. Суми називав різні – від 2 до 6 тис. грн. Одержані гроші використовував для власних потреб.

Не дочекавшись товару, ошукані покупці звернулися до правоохоронців. Лише з Житомирського району встановлено 12 потерпілих. У шахрайські сіті потрапили ще понад півсотні жителів й інших областей. Загалом на шахрайській схемі всеукраїнського масштабу обвинувачений заробив понад 90 тис. грн.

На суді вину свою визнав, у скоєному розкаявся.

Вирок не набув чинності та може бути оскаржений в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, 30 травня пресслужба ГУНП інформувала, що у Житомирі викрили «бізнесмена», який продавав неіснуючі вишиванки через соцмережі. Чоловіку загрожувало покарання від значного штрафу (21 000 гривень) до 3 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 3 жовтня 2022 року поліція інформувала, що жителька Бердичева «клюнула на гачок» шахрая: продавала старі меблі через інтернет і втратила 60 тис. грн із банківської картки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрайство шахрай ошуканство інтернет інтернет-купівля купівля продаж меблі суд вирок 
Матеріали по темі