Події

У селі Житомирської області домашній пес покусав двох чоловіків: тварина виявилася скаженою

12 September 2023, 15:00

У селі Старий Солотвин на початку цього місяця, 3 вересня, собака покусав двох чоловіків, які допомагали йому вивільнитися з ланцюгів. У тварини виявили сказ, відтак всю родину вакцинували.

Про це 12 вересня у коментарі Житомир.info розповіла фахівець з інтерв’ювання ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Галина Заріцька.

«У селі Старий Солотвин 3 вересня стався покус собакою двох чоловіків 2000 року народження та 1997 року народження. З’ясувалося, що пес заплутався у ланцюгах, вони його звільняли і тоді тварина їх покусала.4 вересня тварина була ізольована в окреме приміщення і за її поведінкою спостерігали. Вранці 7 вересня собака загинув. Спеціалістами був взятий біологічний матеріал та направлено на дослідження до Житомирської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. Згодом прийшло підтвердження на наявність вірусу сказу у собаки. Усі мешканці будинку одразу отримали щеплення від сказу. Проводилися усі необхідні заходи: одразу була здійснена дезінфекція приміщення, де перебувала собака, також вакцинували сприятливе поголів’я тварин проти сказу. Взагалі з початку року спеціалістами державної районної лікарні було провакциновано 110 голів собак, 58 котів і 49 голів великої рогатої худоби саме в Старому Солотвині», - зазначила Галина Заріцька.

Також у Держспоживслужбі розповіли, що станом на цей період у порівняння з минулим роком кількість випадків захворювання на сказ значно збільшилася.

«У цьому році станом на 1 вересня зареєстровано 38 випадків захворювань на сказ. Найбільше – у собак (15), у лисиць червоних – 11 та у котів – 8 випадків. До порівняння в минулому році за аналогічний період було зафіксовано понад 20 випадків сказу», - додала фахівчиня.

Як повідомляв Житомир.info, 4 травня 2023 року в селі Заріччя Ружинської громади запровадили карантин через скаженого пса.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сказ пес собака тварина Галина Заріцька Держпродспоживслужба 
Матеріали по темі