Влада

У Житомирській області відновлюють роботу майже 400 «пунктів незламності»

3 October 2023, 12:44

У Житомирській області відновлюють роботу 396 «пунктів незламності».

Про це 3 жовтня повідомив заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський під час брифінгу щодо готовності «пунктів незламності» до роботи на Житомирщині в осінньо-зимовий період 2023-24 років

«Хоча атаки на об’єкти критичної інфраструктури заборонені міжнародними конвенціями, ворог розуміє, що міста залежать від тепла та водопостачання, а удари по енергетичній системі можуть призвести до знекровлення українських міст та зробити їх непридатними для життя. Тому, як і планувалось, ми відновлюємо роботу «пунктів незламності», щоб жителі могли отримати послуги у разі тривалих відключень», – повідомив Віктор Градівський.

Наразі в області створено 396 пунктів незламності, з них 334 – стаціонарні та 56 при Головному управлінні ДСНС України у Житомирській області.

«Також «пункти незламності» створюються на АЗС, в аптеках, відділеннях банків та у супермаркетах. У «пунктах незламності» можна буде зігрітися, зарядити гаджети чи скористатися інтернет-зв’язком. Також буде передбачено наявність води, аптечок і місць для відпочинку. Прохання до жителів області: вже зараз записати адреси найближчих «пунктів незламності» на випадок аварійного відключення зв’язку чи електроенергії. Якщо швидко не буде можливості відновити світло у вашому населеному пункті. Для того, щоб було зручно знайти «пункти незламності» у вашому населеному пункті на сайті nezlamnist.gov.ua створено інтерактивну мапу, яка постійно оновлюється. На цій мапі, окрім переліку «пунктів незламності», є ще адреси найближчих АЗС, відділення ДСНС, аптеки, магазини, які працюватимуть на генераторах. Для швидкого та зручного пошуку «пунктів незламності» працює спеціальний бот-помічник «Незламність-бот» (@nezlamnistbot): у бота-помічника можна отримати інформацію про роботу пунктів, їхні адреси, послуги. Цей бот-помічник надає інформацію й про приватні заклади, які дозволяють відвідувачам заряджати гаджети на випадок вимкнення світла», - розповів Віктор Градівський.

Нагадаємо, з 1 жовтня у Житомирі відновлюють роботу «пунктів незламності»: 18 стаціонарних і один мобільний. Вони не працюватимуть постійно, а тільки тоді, коли виникає або явна загроза, або є факт порушення життєдіяльності населення.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці березня поточного року в Житомирській області «пункти незламності» перевели з режиму цілодобового функціонування у режим готовності до термінового відновлення роботи («сплячий» режим).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пункт незламності Віктор Градівський ДСНС блекаут енергетика 
Матеріали по темі