Події

Пенсіонерка з Житомира відправила понад чверті мільйона гривень «нареченому»-іноземцю

10 October 2023, 16:46

Пенсіонерка з Житомира відправила «нареченому»-іноземцю понад чверті мільйона гривень. Поліція встановлює причетного до шахрайства.

Про це 10 жовтня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«70-річна житомирянка познайомилася з іноземцем у соціальній мережі. Понад шести місяців спілкування вона готувалася до приїзду чоловіка і навіть оплатила йому дорогу. Та після транзакції новоспечений знайомий зник. Не дочекавшись його, зрозуміла, що потрапила в пастку шахраїв, тому звернулася до поліції. Жінка розповіла поліцейським, що чоловік назвався сирійцем. У листуванні він розповідав їй, що працює лікарем та переконував у своїх сильних почуттях до українки. Чоловік поділився намірами приїхати до жінки на гостини. Однак для цього йому «не вистачало коштів». Тому пенсіонерка переказала на рахунок, наданий «близьким другом», понад 273 000 гривень. Для цього вона взяла позику в банку», - йдеться в повідомленні.

Нині слідчі встановлюють обставини шахрайства у межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 190 КК України.

Водночас поліцейські закликають громадян не переказувати кошти незнайомцям. Не поспішайте надавати позику малознайомим людям, тим більше віртуальним друзям, з якими ви ніколи не бачилися. Перевіряйте інформацію та, у разі неоднозначних ситуацій, порадьтеся з рідними чи реальними знайомими. Будьте обачними!

Нагадаємо, найчастіше злочинці ошукують молодь у віці 18–24 років (14% опитаних) та людей старше 65 років (11,5%). Такі результати опитування, яке 9 жовтня оприлюднив Національний банк України в партнерстві з компанією «Опендатабот». Участь в дослідженні взяли майже 113 тисяч українців.

Як повідомляв Житомир.info, на початку жовтня 2023 року 28-річна житомирянка, відгукнувшись на оголошення стосовно фрілансу, втратила понад 106 тисяч гривень. Зрозумівши, що віддала свої кошти шахраям, одразу ж звернулася до поліції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрайство поліція шахрай поліція ст. 190 
Матеріали по темі