Здоров'я

В Житомирській області відновили 32 з 44 зруйнованих та пошкоджених закладів охорони здоров’я

24 October 2023, 17:28

В Житомирській області відновлені 32 заклади охорони здоров’я.

Про це 24 жовтня повідомила пресслужба обласної військової адміністрації.

«Повномасштабна війна, розв’язана росією проти України, триває вже понад півтора року. З першого дня російські загарбники чинять воєнні злочини проти цивільних, вбивають мирне населення та цілеспрямовано продовжують нищити українську медичну інфраструктуру. У територіальних громадах Житомирської області було зруйновано та пошкоджено 44 заклади охорони здоров’я. Ці втрати охоплюють Житомирську, Коростенську, Малинську, Народицьку, Новогуйвинську, Овруцьку, Станишівську, Ушомирську, Черняхівську, Чуднівську територіальні громади», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що завдяки спільним зусиллям влади та громадян, 32 заклади охорони здоров’я вже відновлені та взяті в експлуатацію:

9 закладів у Житомирській територіальній громаді;

4 заклади в Коростенській територіальній громаді;

6 закладів у Малинській територіальній громаді;

4 заклади в Овруцькій територіальній громаді;

3 заклад у Черняхівській територіальній громаді;

2 заклади в Народицькій територіальній громаді;

1 заклад у Чуднівській територіальній громаді;

1 заклад у Станишівській територіальній громаді;

1 заклад в Ушомирській територіальній громаді;

1 заклад у Новогуйвинській територіальній громаді.

Пресслужба Міністерства охорони здоров’я 23 жовтня інформувала, що ворог вже зруйнував вщент 190 об’єктів медзакладів та 1 449 обʼєктів – пошкодив: пологові, лікарні, амбулаторії, поліклініки тощо. Найбільших втрат зазнали медзаклади Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Дніпровщини, Херсонщини, Запоріжжя та Київщини.

«Вже вдалося повністю відновити 410 об’єктів медзакладів, ще 413 об’єктів – відновлені частково. Найбільше відновлених медзакладів – на Миколаївщині, Дніпровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині», - повідомляє МОЗ.

Як повідомляв Житомир.info, станом на початок серпня 2022 року в Житомирській області було зруйновано або пошкоджено внаслідок збройної агресії рф 25 медичних закладів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медзаклад обстріл руйнування відновлення ОДА МОЗ  
Матеріали по темі