Здоров'я

Фахівці «Клініки Зір» провели традиційну конференцію для офтальмологів Житомирщини

25 October 2023, 09:49

Медичний центр «Клініка Зір» кілька років поспіль проводить освітні заходи та регіональні конференції для офтальмологів Житомирської області. Цього разу запросили близько півсотні лікарів, аби розповісти про сучасні методи лікування глаукоми.

«Конференції ми проводимо щорічно, але це було до ковіду, а зараз по можливості. Проводимо конференцію, коли є тема, запрошуємо офтальмологів з області. Враховуючи, що була пауза, накопичилося трохи інформації, плюс є великий крок з обладнанням. У нас є таке захворювання – глаукома, якщо його не лікувати, може призвести до незворотної сліпоти», - говорить головний лікар медичного центру «Клініка Зір», лікар-офтальмолог вищої категорії Анатолій Мартиненко.

Лікарі «Клініки Зір» поділилися найбільш сучасними та ефективними методиками лікування захворювань ока.

Крім знань, офтальмологи мали змогу ознайомитися з сучасним діагностичним обладнанням.

«Ми придбали спеціальний апарат нового покоління, який допомагає у встановленні діагнозу та перебігу діагнозу. Хочемо його презентувати», - каже головний лікар медичного центру «Клініка Зір», лікар-офтальмолог вищої категорії Анатолій Мартиненко.

Медицина не стоїть на місці, тому обмін досвідом надважливий. Поділитися знаннями з житомирськими лікарями приїхав один з найдосвідченіших лазерних хірургів в Україні Олег Пархоменко.

«Приблизно кожні п’ять років відбувається певний прорив у діагностиці й лікуванні. Статична периметрія, про яку ми сьогодні будемо говорити, відома давно, але зовсім нещодавно були впроваджені українські протоколи з лікування глаукоми, й там написано: статична периметрія є золотим стандартом. На жаль, вона широко не впроваджена в Україні, але зараз цим будемо займатися й про це і будемо говорити», - сказав кандидат медичних наук, лазерний хірург Олег Пархоменко.

Фахівці кажуть: головне завдання подібних конференцій – зростати професійно самим і надавати таку можливість своїм колегам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: клініка зір "Клініка Зір" медичний центр 
Матеріали по темі