Місто

Житомиряни отримають у платіжках меншу суму за тепло, бо котельні працюють лише вночі

27 October 2023, 14:30

У Житомирі тепло до будинків подають лише вночі, тому що цього достатньо, щоб нагріти приміщення до оптимальної температури, переконані в теплокомуненерго. Директор комунального підприємства запевняє, що такий режим роботи дозволить заощадити житомирянам, адже під час зупинки котелень оплата за опалення не нараховується.

«Розуміючи, що не треба витрачати газ, не треба зайву платіжку виставляти споживачам, ми перейшли на такий дискретний режим: протоплюємо вночі. Скільки котельна працює, скільки ми й виставляємо рахунок за той час роботи. У день ми стоїмо. Скільки будинок отримав тепла стільки, то за те тепло й сплатить», - говорить директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

Водночас комунальники запевняли, що за ніч будинки встигають прогрітися, цей процес контролюють.

«У нас дуже чіткий облік тепла, кожну годину є зняття обліку і по вартісному, і по кількісному показнику. Ми бачимо наскільки будинок прогрівся, наскільки пішов зворотний теплоносій. Якщо різко почав зростати теплоносій, то розуміємо, що будинки більше тепла взяти не можуть. Кожна котельня окремо регулює обсяг тепла навантаження, час роботи – вивели, прогріли будинок, зупинилися», - каже директор КП «Житомиртеплокомуненерго».

27 жовтня директор КП «Житомиртеплокомуненерго» сказав, що у Житомирі немає ОСББ, які хочуть відтермінувати опалювальний сезон, натомість є ті, хто не встиг до нього підготуватися, через що не мають тепла.

«Фактично таких скарг вже немає, всі вже говорі вмикатися. Але є ті, хто легковажно віднісся до початку опалювального сезону: не заповнили будинок, не перевірили запірну арматуру, дехто не зробив перевірку лічильника. Скажу, що це менш ніж 10 будинків на все місто. З 950 будинків лише 10 бігають досі й намагаюсь включилися в опалювальний сезон», - сказав Дмитро Рогожин.

Нагадаємо, 24 жовтня у теплокомуненерго інформували, що в Житомирі майже два десятки будинків не отримують тепла через ремонтні роботи, решта – вже мають таку можливість.

Як повідомляв Житомир.info, з 16 жовтня 2023 року у Житомирі офіційно розпочали опалювальний сезон. Станом на вечір 18 жовтня 2023 року в Житомирі до опалення були підключені 853 будинки. У закладах освіти тепло збиралися подати наступного дня. А з 21 по 23 жовтня 2023 року у Житомирі призупиняли опалення через різке потепління.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тепло теплокомуненерго опалення опалювальний сезон Житомиртеплокомуненерго Рогожин 
Матеріали по темі