Місто

У Житомирі з’являться майже 500 табличок з новими назвами вулиць та провулків: скільки коштують та який вигляд матимуть

30 October 2023, 16:10

У Житомирі в листопаді на вулицях та провулках, які, за рішенням міської ради, вже кілька місяців мають нові або виправлені назви, з'являться відповідні таблички. Скільки вони коштували та який вигляд матимуть, 30 жовтня розповів начальник управління житлового господарства.

«Укладений договір з підрядною організацією, яка займається виготовленням табличок. У договорі йдеться про 477 одиниць на суму – 78 тисяч 135 грн, тобто в середньому 163,80 грн за одну табличну. Якщо говорити про вулиці, то там: вул. Полку імені Кастуся Калиновського, вул. Університетська, вул. Героїв Пожежників, вул. Гнатюк, вул. Вороного, вул. Шляхетна, вул. Вороного, вул. Сковороди. Також провулки – це Навчальний, Праці, Ставковий», - говорить начальник управління житлового господарства Житомирської міської ради Андрій Гуменюк.

Вирішили відмовитися від залізних табличок та обрати дешевший варіант, кажуть в управлінні житлового господарства.

«З ПВХ матеріалу 3 мм з ламінацією, тобто не буде іржавіти, дуже добре видно буде. Орієнтовно до 5-7 листопада вони виготовляються, після цього ми укладаємо угоду. У нас було 100 тисяч грн на виготовлення, а ми використовуємо 78 тис. 135 грн, і у нас є 30 тис. грн, щоб це замінити, щоб ці показники висіли на будинках. Місяць напевно, думаю, до кінця листопада впорається. Це залежить від погодних умов, якщо не буде передчасного снігу», - розповідає Андрій Гуменюк.

Нагадаємо, у липні 2023 року у міській раді планували витратити 100 тис. грн на виготовлення табличок з новими назвами.

Як повідомляв Житомир.info, 29 червня на черговій сесії міськради депутати після виступу білоруських добровольців, які захищають Україну, проголосували за перейменування вулиці Білоруської на честь Полку імені Кастуся Калиновського. Тоді ж прийняли рішення про перейменування шести вулиць.

Зазначимо, що 2 лютого 2023 року у Житомирі стартувало громадське обговорення щодо перейменування Пушкінської та ще чотирьох вулиць. Житомиряни активно обговорювали пропозиції, але не дуже активно голосували за нові назви. 5 квітня, після завершення обговорення національний музей космонавтики імені С. П. Корольова просив Житомирську міськраду вулицю Гагаріна в обласному центрі перейменувати на вулицю Каденюка.

Нове електронне громадське обговорення стосовно перейменування 5 вулиць та 16 провулків Житомира стартувало 5 травня 2023 року, у переліку була й вулиця Білоруська.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перейменування вулиця провулок Гуменюк табличка 
Матеріали по темі