Місто

Житомирводоканал оновлює фільтри на водопровідній насосній станції, щоб покращити якість води

31 October 2023, 11:26

Працівники КП «Житомирводоканал» оновлюють фільтри на водопровідній насосній станції для покращення якості води.

Про це 31 жовтня інформує КП «Житомирводоканал» у фейсбуці.

«Завантажуємо наші фільтри на водопровідній насосній станції білим і чорним золотом «водної індустрії» – цеолітом і вугіллям. Вугілля дозволить покращити органолептичні характеристики води: присмак, запах, органічні забруднення, а цеоліт – ідеально «поратиметься» із марганцем та залізом, допоможе очистити воду від амонієвих сполук, знизить її жорсткість. Це відбувається завдяки його абсолютно унікальній кристалічній структурі і здатності до іонного обміну», - йдеться в повідомленні.

КП «Житомирводоканал» зазначає, що востаннє оновлення фільтруючого матеріалу відбувалося 2 роки тому.

«Завдяки підтримці UNICEF ми знову отримали можливість перезавантажити наші фільтри, аби вони запрацювали із новою силою! Тому ці дні на фільтрах робота вирує – наші працівники очистили їх від тонн вже відпрацьованого матеріалу та завантажують їх новою партією отриманого цеоліту та вугілля. Фахівці контрольно-вимірювальної лабораторії проводять експерименти, добираючи оптимальне співвідношення цих речовин. І вони справді піднесені, адже тепер із водою 4 класу забруднення впоратися буде легше», - інформує водоканал.

Нагадаємо, 29 квітня 2021 року Житомирський водоканал отримав першу партію активованого вугілля, яке використали для покращення якості води.

Як повідомляв Житомир.info, 28 липня 2023 року директор КП «Житомирводоканал» розповідав, що треба зробити для того, щоб із кранів містян не текла брудна вода.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал фільтр вода водопостачання Житомирводоканад якість води питна вода 
Матеріали по темі