Місто

Влада Житомира знову хоче прибрати кіоски напроти «Торгового центру» на Житньому

1 November 2023, 12:04

Виконком Житомирської міської ради погодив демонтаж більше десятка кіосків та 50 рекламних конструкцій, які встановлені без будь-яких дозвільних документів.

Рішення про демонтаж тимчасових споруд, спеціальних конструкцій зовнішньої реклами в місті Житомирі ухвалили на засіданні 1 листопада 2023 року.

«З метою дотримання вимог законодавства та усунення порушень у сфері благоустрою, утримання об'єктів благоустрою м. Житомира в належному естетичному та санітарному стані, у зв'язку з відсутністю відомостей про наявність будь-якої дозвільної/погоджувальної документації на розміщення об'єктів, на підставі законів України просимо затвердити перелік тимчасових споруд, самовільних або розміщених на території міста Житомира за відсутності на даний час діючого паспорта прив'язки тимчасової споруди, що підлягають демонтажу згідно з додатком 1 (12 об'єктів - ред.). Також просимо затвердити перелік спеціальних конструкцій зовнішньої реклами, самовільних або розміщених на території міста Житомира за відсутності на даний час діючого дозволу, невідповідність місця розташування рекламної конструкції виданому дозволу, що підлягають демонтажу згідно з додатком 2 (50 об'єктів - ред.). Зобов’язати комунальне підприємство «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Житомирської міської ради демонтувати тимчасові споруди, спеціальні конструкції зовнішньої реклами згідно з додатками у відповідності до Порядку, чинного законодавства України», - зачитала проєкт рішення заступниця директора департаменту містобудування та земельних відносин, головна архітекторка міста Ольга Бронштейн.

Додатки до рішення щодо демонтажу можна переглянути тут

Зауважимо, що серед 12 кіосків, які збираються демонтувати, чотири знаходяться біля «Торгового центру» за адресою майдан Житній ринок, 1.


Скриншот з додатка до проєкту рішення виконкому

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2021 року виконавчий комітет Житомирської міської ради затвердив перелік тимчасових споруд, які були встановлені самовільно та без паспорта прив’язки і підлягають демонтажу, йшлося, зокрема, й про МАФи біля Житнього ринку. Але станом на кінець травня 2021 року кіоски біля «Торгового центру» на Житньому продовжували працювати, в інспекції з благоустрою пояснювали, що власники через суд заблокували демонтаж.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком демонтаж кіоск МАФ реклама Бронштейн 
Матеріали по темі