Місто

На громадське обговорення винесуть два варіанти назви для нового скверу на проспекті Миру в Житомирі

3 November 2023, 15:22

У Житомирі скверу на проспекті Миру, 9 хочуть дати назву та пропонують винести на обговорення два варіанти.

Це питання розглядали 3 листопада на засіданні міської комісії з топоніміки, яку очолює перша заступниця мера Світлана Ольшанська.

«Згідно з положенням, під час найменування чи перейменування топонімічних об’єктів має бути щонайменше дві назви. На попередній комісії ми говорили про те, щоб розглянути ці назви та слово «житомирян» чи «житомирців». Ми звернулися до Житомирського державного університету імені Івана Франка і у нас є відповідь, що «Сквер незламних житомирців» і «Сквер незламних житомирян» - обидва правильні рішення», - повідомила головна архітекторка міста Ольга Бронштейн.

Перша заступниця мера зауважила, що варіант «житомирян» більш співзвучний, а член комісії з топоніміки Алла Бондарчук знову наголосила, що вважає це «російською калькою».

«Винести на громадське обговорення присвоєння назви скверу (на проспекті Миру, 9) «Сквер незалежних» і альтернативна назва – «Сквер незламних житомирян», - озвучила рішення Світлана Ольшанська.

Присутні члени комісії одноголосно підтримали таке рішення.

Нагадаємо, в травні цього року комісія з топоніміки розглядала звернення мешканці багатоповерхівки на проспекті Миру, 9, які хочуть, аби сквер біля їхнього будинку мав назву «Сквер незламних житомирян», тоді ж вирішили направити звернення до філологів ЖДУ ім.Івана Франка.

Як повідомляв Житомир.info, 23 листопада 2021 року управління капітального будівництва підписало договір з ТОВ «Будівельно-Торгівельна компанія Світ Будінвест» на реконструкцію території з облаштуванням скверу за адресою проспект Миру, 9 за 3 млн 150 тис. грн: роботи мали завершити до 31 березня 2022 року, але дію договору продовжили до 31 грудня 2022 року. Також на локації мали встановити дитячий майданчик: КП «Зеленбуд» 23 жовтня 2021 року уклало договір з фірмою з м.Вугледар Донецької області на закупівлю 10 елементів майбутнього майданчика за 342 тис. грн, станом на травень 2023 року були встановлені лише чотири елементи.

Який вигляд мала територія майбутнього скверу на проспекті Миру, 9 до реконструкції дивіться у фоторепортажі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер проспект Миру комісія з топоніміки назва Ольшанська Бронштейн 
Матеріали по темі