Події

Чотири неправдиві виклики про крадіжки отримали правоохоронці у Житомирській області

6 November 2023, 16:08

На днях до поліції надішли чотири неправдиві виклики про крадіжки. У зверненнях люди повідомляли про крадіжку сумки, ноутбука, автомобіля та велосипеда.

Про це 6 листопада повідомила пресслужба Бердичівського районного відділу поліції Житомирщини.

«Протягом доби 39-річна заявниця викликала поліцейських двічі: перший – коли не змогла знайти в автомобілі свою сумку з речами, а другий – коли сховала у готельному номері свій ноутбук та не могла пригадати де саме. Жодне з цих повідомлень не підтвердилося. 4 листопада до відділу поліцейської діяльності № 2 (смт Ружин) надійшло повідомлення про незаконне заволодіння ВАЗівки. Як з’ясували правоохоронці, 49-річний заявник залишив власний автомобіль у лісосмузі, оскільки у баку закінчилося паливо. Та згадати про це йому завадив стан сп’яніння»,

Подібна історія трапилась у Ружинській громаді: про те, що його велосипед викрав сусід, до поліції повідомив 54-річний житель с. Дерганівки. Згодом виявилося, що чоловік чаркував у односельця та забув свій двоколісник у нього в обійсті.

Відтак у всіх випадках поліцейські склали адміністративні протоколи за ст. 183 (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КУпАП, які направили на розгляд відповідних комісій територіальних громад.

Поліція застерігає: штраф за свідомо неправдивий виклик екстрених служб – 3 400 гривень.

Нагадаємо, 14 вересня пресслужба патрульної поліції в Житомирській області повідомила про те, що патрульні притягнули до відповідальності жінку, яка повідомила про неправдиве вбивство чоловіка на вулиці Короленка у Житомирі. Жінка зазначила, що вдарила сокирою по голові товариша.

Як повідомляв Житомир.info, 29 серпня 2023 року в поліції інформували, що у Житомирі патрульні затримали та передали слідчим чоловіка, який повідомив, що його нібито пограбували на Київській, а сам перебував у розшуку за крадіжку. Крім того, на заявника інспектори винесли постанову за ст. 183 (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КУпАП

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція хибний виклик крадіжка виклик заява 
Матеріали по темі