Події

Депутату, який на смерть збив 18-річну дівчину на трасі у Житомирській області, загрожує до 8 років позбавлення волі

6 November 2023, 16:52

Народному депутату, який 3 листопада на смерть збив 18-річну дівчину, повідомили про підозру. Встановлено, що водій рухався із перевищенням дозволеної швидкості.

Про це 6 листопада повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

«За матеріалами ДБР Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру народному депутату України, який вчинив смертельну ДТП на Житомирщині. Подія трапилась на трасі Київ-Чоп поблизу села Березівка Житомирського району близько десятої ранку 3 листопада 2023 року», - йдеться у повідомленні.

Автомобіль, за кермом якого перебував народний депутат, наїхав на пішохода. Встановлено, що народний депутат України всупереч вимогам пунктів ПДР рухався із перевищенням дозволеної швидкості.

18-річна дівчина від отриманих ушкоджень померла на місці події.

Народному депутату України повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Наразі до суду скеровано клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 3 листопада 2023 року на автодорозі Київ — Чоп на 160 км біля села Березівка сталася ДТП з потерпілими, патрульні інформували про ускладнений рух у напрямку Рівного. Згодом у головному управлінні Нацполіції повідомили, що внаслідок аварії загинула 18-річна дівчина. Справою зайнялися слідчі та ДБР. Пізніше народний депутат Андрій Ніколаєнко прокоментував ДТП за його участю на житомирській трасі, внаслідок якого загинула молода дівчина.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДБР аварія пішохід депутат народний депутат Ніколаєнко  
Матеріали по темі