Влада

Бюджет Житомира отримав 1,2 млрд грн військового ПДФО, на підтримку ЗСУ і подолання наслідків війни спрямували більше

9 November 2023, 11:50

Бюджет Житомирської міської територіальної громади за 9 місяців 2023 року отримав 1,2 млрд грн військового ПДФО, на підтримку військових і подолання наслідків збройної агресії рф заплановано 2 млрд грн, вже витратили 1,3 мільярда.

Про це на сесії міської ради 9 листопада доповіла директорка департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук.

«На допомогу військовим і їх родинам спрямовано 1 млрд 084 млн грн, на будівництво укриттів та житла – 70 млн грн, придбання генераторів для підприємств критичної інфраструктури – майже 35 млн грн. Всього на подолання наслідків збройної агресії рф за 9 місяців поточного року спрямовано 1 млрд 194 млн грн. Ця сума – одна з найбільших в Україні. На сьогоднішній сесії планується спрямувати ще 125 мільйонів на підтримку військових... За 9 місяців надійшло 1 млрд 200 млн грн ПДФО від військовослужбовців. Відповідно до плану, який затверджений в бюджеті рішенням Житомирської міської ради, заплановано спрямувати (на підтримку військових і подолання наслідків збройної агресії рф) близько 2 млрд грн, за 10 місяців уже витрачено 1,3 млрд грн. Тобто ми спрямовуємо більше, ніж отримуємо від військовослужбовців», - сказала Діна Прохорчук.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, вдень 8 листопада Верховна рада підтримала в другому читанні проєкт закону про направлення «військового» ПДФО в державний бюджет: «за» проголосували 253 народні депутати. Мер Житомира Сергій Сухомлин прокоментував це рішення: було очікуваним і з цим можна змиритися, якщо ці кошти зможуть швидко покращити забезпечення Сил оборони України.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні бюджетної комісії Житомирської міської ради 17 жовтня 2023 року директорка фіндепартаменту доповідала, що плановий показник бюджетних коштів на підтримку військових та подолання наслідків військової агресії на три квартали поточного року становить 1 млрд 949 млн грн, фактично проведені видатки на майже 1 млрд 200 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет Прохорчук видатки ЗСУ сесія міськрада ПДФО 
Матеріали по темі