Події

У Житомирі чоловік, який переховувався від слідства, викрав припаркований автомобіль та заховав його у лісі

9 November 2023, 16:02

Житомирянин, який переховувався від слідства, викрав припаркований автомобіль з двору багатоповерхівки та заховав його у лісі на околиці міста.

Про це 9 листопада повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Про крадіжку своєї ВАЗівки правоохоронців повідомив 24–річний містянин. За кілька днів місцеві оперативники вже встановили місцезнаходження легковика та причетного до угону. Нині слідчі поліції проводять розслідування. Потерпілий розповів, що залишив свій транспортний засіб у дворі багатоповерхівки на кілька днів. Коли ж він повернувся, автівки на місці вже не було», - йдеться у повідомленні.

Слідчі Житомирського райуправління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.

Оперативники кримінальної поліції переглянули записи камер відеонагляду неподалік місця вчинення правопорушення та встановили можливих свідків події. Низкою проведених розшукових заходів викрили причетного до злочину. Ним виявився 27-річний житомирянин, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за подібні діяння.

До того ж слідчі з’ясували, що близько місяця тому судом уже винесено вирок про позбавлення волі на 5 років за вчинення аналогічного правопорушення. В цей час чоловік переховувався за межами обласного центру, а повернувшись у місто - взявся за старе.

Оперативники розшукали фігуранта, він визнав свою провину. Чоловік розповів, що поцуплений автомобіль сховав у лісовому масиві на околиці міста. Там поліцейські й виявили легковик.

Тож правоохоронці затримали чоловіка і доставили до установи виконання покарань. Нині слідчі проводяться усі необхідні процесуальні дії для повідомлення йому про підозру в учиненні кримінального правопорушення.

Нагадаємо, 7 серпня до поліції звернувся 23-річний житель Баранівської громади із повідомленням про викрадення його легковика «Opel Astra». Попередньо було встановлено, що на одній із АЗС у м. Баранівці виник конфлікт між двома групами молодиків. Один з учасників сварки сів у чужий транспортний засіб, всередині якого знаходились ключі, та поїхав геть.

Як повідомляв Житомир.info, 6 липня 2023 року в Житомирі на вулиці Фруктовій нетверезий 43-річний чоловік викрав Volkswagen: патрульні зупинили порушника по гарячих слідах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція авто автомобіль викрадення крадіжка автомобіля крадіжка 
Матеріали по темі