Суспільство

Волонтерський штаб Житомира провів тренінг з психосоціальної допомоги для соцпрацівників

15 November 2023, 10:05

18 спеціалістів Департаменту соціальної політики Житомирської міської ради пройшли тренінг «Психосоціальна підтримка та особливості супроводу учасників бойових дій». Соціальні працівники щоденно допомагають сотням людей вирішувати їх проблеми, проте часто самі відчувають емоційне вигорання, втому та навіть безпорадність.

Тренінг відбувся за ініціативи громадської організації «Волонтерський штаб Житомира». «Ми системно працюємо на тему ментального здоров’я населення. З травня 2023 року реалізуємо проєкт, в рамках якого навчаємо вчителів та батьків житомирських ліцеїв навичкам психологічної та психосоціальної підтримки, проводимо регулярні арт-терапевтичні заходи з дітьми. Крім того, проводимо соціологічні дослідження в цій тематиці. Отже, напрацювали значний практичний досвід і розуміння важливості такої роботи для громадськості», - повідомила голова Штабу Галина Чибуровська.

Тренінг провів старшим викладач Державного університету «Житомирська політехніка», практикуючий психологом Наталією Харитоновою. Тренерка зазначає, що соціальні працівники самі знаходяться в тривалому та повторюваному стресі, разом з тим працюють із людьми які мали психотравматичний досвід (військові, ветерани, родини загиблих Героїв, ВПО тощо). Така робота, за словами психолога, вимагає великого рівня співчуття та багато емпатії. Для того, щоб надавати якісну послугу, соцпрацівники самі мають бути в ресурсі та емоційно стабільними.

По завершенню тренінгу учасниці підтвердили, що такі заняття дуже потрібні як для власного емоційного благополуччя так і для підтримки інших. «Мій чоловік пройшов війну, а зараз і син на фронті. Я знаю як це ускладнює спілкування в родині. Дякую за таке важливе та корисне навчання! Нам всім потрібно вчитись розуміти та підтримувати одне одного».

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тренінг волонтер департамент соціальної політики соціальна політика ЖМР Галина Чибуровська Наталія Харитонова соціальний працівник 
Матеріали по темі