Події

Бухгалтерка з Житомирської області хотіла заробити онлайн, а натомість переказала шахраям 53 тис. грн

15 November 2023, 11:26

На Бердичівщині 31-річна жінка хотіла підзаробити онлайн, а натомість потрапила на гачок шахраїв: поліція встановлює причетних.

Про це 15 листопада повідомляє Бердичівський районний відділ поліції.

«Нині набирає обертів шахрайська схема віддаленої роботи, яка полягає у переглядах, відгуках та вподобайках під різноманітними відео. Кого не зацікавить такий легкий варіант заробітку, ще й сидячи вдома? А далі найсумніше - аферисти входять у довіру та спустошують гаманці. Днями до поліції звернулася місцева жителька, бухгалтерка одного з підприємств району. Ще на початку місяця жінка відгукнулася на оголошення легкого заробітку онлайн, виконала умови й навіть отримала першу «заробітну плату». Потому менеджер запропонувала інвестувати у розвиток робочого акаунту кошти, які згодом повернулися на її електронний гаманець. Тож фрілансерка вклала в «бізнес» понад 53 000 гривень, після чого її особистий кабінет заблокувався, а роботодавиця перестала виходити на зв’язок», - йдеться в повідомленні.

За заявою жінки поліцейські розпочали розслідування кримінального провадження за ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Правоохоронці нагадують декілька простих правил під час підбору роботи онлайн:

- не слід вірити у «легкі гроші», потрібно спершу зрозуміти причину, чому за виконання простих завдань виплачується грошова винагорода;

- ніколи не давайте особисту інформацію незнайомцям у соціальних мережах та не здійснюйте жодних платежів;

- при спілкуванні з потенційним роботодавцем ставте якомога більше запитань – шахраї на певному етапі починають тиснути, щоб ви зареєструвалися, надали свої дані, а потім просто зникають.

Розкажіть своїм друзям, родичам та колегам про такий вид шахрайства.

Нагадаємо, 24 жовтня поліція повідомила про те, що у Житомирі 40-річна жінка переказала шахраям 160 тис. грн, повіривши у швидкий заробіток на перегляді фільмів та інвестування у кіно.

Як повідомляв Житомир.info, на початку жовтня 2023 року 28-річна житомирянка, намагаючись поліпшити своє фінансове становище, втратила понад 106 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрайство поліція шахрай афера ошуканство  
Матеріали по темі