Влада

На нараді в Житомирській ОВА говорили про створення навчальних центрів спротиву у громадах

16 November 2023, 09:43

У Житомирській ОВА провели нараду з питань підготовки населення до національного спротиву.

Про це 15 листопада повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

«Заступник начальника з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько провів нараду з питання підготовки населення до національного спротиву. У нараді взяли участь керівники структурних підрозділів – Наталія Осипович, Сергій Козловець, Сергій Безносюк, Ірина Дембіцька, представник військової частини Валерій Онопрієнко та начальник Житомирського ТЦК та СП Сергій Мартищенко. Учасники наради обговорили питання щодо роботи з організації підготовки громадян України до національного спротиву та створення регіонального центру підготовки населення до національного спротиву в області», - йдеться в повідомленні.

На нараді обговорювали:

  • формування навчальних груп в кожній територіальній громаді;
  • визначення інструкторсько-викладацького складу та призначення керівників груп базової підготовки для проведення занять;
  • визначення місць проведення занять та необхідної навчально-матеріальної бази тощо.

Як зазначив підполковник, заступник командира бригади 115 ТРО Валерій Онопрієнко, що метою створення навчальних центрів є сприяння обороні України шляхом максимально широкого залучення громадян до формування патріотичної свідомості та стійкої мотивації, набуття ними знань та практичних вмінь.

«Важливо зосередитися на формуванні патріотичної свідомості та міцної мотивації у сучасної молоді. Це необхідно для того, щоб українське суспільство набуло відповідних знань та практичних вмінь, що сприяють зміцненню єдності, патріотичного духу та почуття безпеки серед населення», – зауважив Валерій Онопрієнко.

Олександр Федько наголосив, що патріотичне виховання є важливою складовою освіти та розвитку особистості, особливо у формуванні молодого покоління. Воно містить ряд аспектів і підходів, спрямованих на розвиток глибокого розуміння і поваги до своєї країни, її історії, культури, традицій та цінностей.

«Виховання патріотичних цінностей починається у сім’ї й продовжується у дитячому садку. Саме на ранніх етапах закладається фундаментальний базис знань та формуються громадські погляди дитини», – зауважив Олександр Федько.

Як зазначила директорка департаменту освіти та науки ОВА Наталія Осипович у Житомирській області створено 175 класів безпеки, в яких дітей навчають правилам безпеки в ігровій формі. До проведення занять у класах безпеки залучають медичних працівників, представників територіальної оборони та інших підрозділів Збройних Сил України.

Начальник управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту ОВА Сергій Козловець зазначив, що управління спільно з суб’єктами, які впроваджують національно-патріотичне виховання в області проводять з молоддю інформаційно-просвітницькі заходи. На яких проходить ознайомлення молоді з особливостями військової служби, протимінною безпекою та заходами першої домедичної допомоги.

Також присутні приділили увагу організації розповсюдження інформації для населення області, особливо чоловіків, щодо основних переваг проходження військової служби.

Житомирська ОВА нагадує, що з 1 січня в Україні набув чинності закон «Про основи національного спротиву», який визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

Цим законом визначені завдання територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву, а також встановлено порядок організації, підготовки та ведення територіальної оборони та руху опору.

Нагадаємо, 14 листопада новим керівником Житомирського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки став Сергій Мартищенко, який служив у 26 артилерійській бригаді імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича оперативного командування «Північ».

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВА ЖОВА національний спротив Федько Онопрієнко Козловець Осипович  
Матеріали по темі