Влада

До суду передали ще одну справу щодо житомирської фірми, де керівника обвинувачують у привласненні бюджетних коштів

17 November 2023, 11:46

Житомирські слідчі закінчили розслідування оборудок з державними коштами: днями до суду скеровано обвинувальний акт відносно директора підприємства-підрядника та інженера з технагляду, яких обвинувачують у завданні збитків на реконструкції каналізації на понад 200 тисяч гривень.

Про це 17 листопада повідомило Житомирське районне управління поліції.

«Під час розслідування поліцейські встановили, що у жовтні 2017 року між Черняхівською селищною радою та приватним підприємством було укладено договір на реконструкцію каналізаційної системи. Обумовлена вартість робіт склала понад 1,3 мільйони гривень. Пізніше ще один договір був укладений з підприємцем, який мав здійснювати технічний нагляд. Однак по виконанню робіт директор підприємства-підрядника, 41-річний житомирянин, вніс до офіційних документів недостовірні дані. Чоловік вказав більшу кількість будівельних матеріалів, аніж використовувались під час реконструкції. Згідно висновків експертів підприємець залишив без необхідного устаткування низку каналізаційних колодязів. Інженер з технагляду, 61-річний житель Хорошева, всупереч покладених на нього обов’язків, не перевірив якість виконання робіт та затвердив усю документацію, надану йому підрядником. Унаслідок цього державі спричинено збитків на суму 222 тисячі гривень», - йдеться у повідомленні.

Слідчі Житомирського районного управління поліції зібрали докази їх протиправної діяльності. Директору підприємства-підрядника інкриміновано заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим в великих розмірах та складання, видача та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). А інженер з технічного нагляду обвинувачується у службовій недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України). Процесуальне керівництво здійснює Коростишівська окружна прокуратура.

За чинним законодавством директору приватного підприємства загрожує до 8 років ув’язнення, а фахівцеві з технагляду – від штрафних санкцій до обмеження волі терміном до 3 років. Окрім цього обвинувачені можуть бути позбавлені права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури уточнила, що підрядник порушив умови договору щодо виконання обсягу робіт та використання необхідних матеріалів: фактично окремі цикли реконструкції, зокрема, прокладання трубопроводу, встановлення колодязів тощо взагалі не виконав, склав недостовірні документи та надав для оплати.

В системі «Прозорро» є інформацію про закупівлю послуг з реконструкції каналізаційної системи смт Черняхів, яку в 2017 році проводила Черняхівська селищна рада: 10 жовтня 2017 року був укладений договір з переможцем тендеру ПП «Компанія РОС» з Житомира на виконання робіт за 2 млн 068 тис. 608,68 грн. Договір відписував директор приватного підприємства Осіпчук В.О. Додаткові угоди про покращення предмета закупівлі та продовження строку виконання робіт до 31 грудня 2019 року підписував вже інший директор фірми – Саюк О.В.

30 жовтня 2019 року був сформований звіт про виконання договору – ПП «Компанія РОС» заплатили 1 млн 366 тис. 638,34 грн та вказали причини розірвання договору: ст.ст. 651, 653, 654 Цивільного кодексу України; ст. 188 Господарського кодексу України.

Справа щодо зловживання при реконструкції каналізаційної системи в Черняхові, яка нещодавно передана до суду, стосується саме Володимира Осіпчука.

Скриншот з порталу «Судова влада України»

Нагадаємо, до Житомирського районного суду 8 травня 2023 року надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням директора ПП «Компанія Рос» Олександра Саюка у вчиненні кримінальних правопорушень, передбаченого ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) КК України: мова йде про проведену в 2021 році закупівлю послуг з капітального ремонту «Енергоефективна термосанація Левківського ліцею Глибочицької сільської ради», де фірма стала переможцем з пропозицією 10 млн 271 тис. 022,90 грн.

Як повідомляв Житомир.info, КНП «Черняхівське територіальне медичне об'єднання» Черняхівської селищної ради 6 травня 2022 року уклало угоду з підприємцем Володимиром Осіпчуком (колишнім директором ПП «Компанія РОС») на заміну 35 вікон за 497,8 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд каналізація реконструкція підрядник Черняхів заволодіння майном тендер прокуратура поліція Осіпчук 
Матеріали по темі