Економіка

У Житомирській області закрили понад тисячу вакансій у сільському господарстві, 70 ще актуальні

17 November 2023, 16:47

З початку року служба зайнятості укомплектувала 1080 вакансій у сільському господарстві. Найбільше жителів області було працевлаштовано на підприємства, які займаються вирощуванням зернових і бобових культур (590 людей). Нині зареєстровано близько 70 вакансій на аграрних підприємствах із середньою зарплатою понад 9700 гривень.

Про це 17 листопада повідомила пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості.

«За кількістю затребуваних працівників галузь сільського і лісового господарства – на 4 місці після переробної промисловості, торгівлі та освіти. Цьогоріч на підприємствах агропромислового комплексу Житомирщини було зареєстровано 1085 вільних робочих місць, для заповнення яких роботодавці звернулись до служби зайнятості», - йдеться у повідомленні.

Упродовж січня-жовтня 2023 року службі зайнятості вдалося укомплектувати працівниками 1080 вакансій. Найбільше жителів області було працевлаштовано на підприємства, які займаються вирощуванням зернових і бобових культур (590 людей), ягід, горіхів та інших плодових дерев (103), овочів і коренеплодів (57), пряних, ароматичних і лікарських культур (37 людей), а також розведенням свійської птиці (19 працевлаштованих).

Серед кваліфікованих робітників сільського господарства, які отримали роботу, - трактористи-машиністи і робітники з комплексного обслуговування сільгоспвиробництва, оператори машинного доїння, плодоовочівники, птахівники, робітники з догляду за тваринами, озеленювачі та ін.

Нині в обласній службі зайнятості зареєстровано близько 70 вакансій на аграрних підприємствах із середньою зарплатою понад 9700 грн. Є пропозиції роботи для агронома, трактористів-машиністів, доярів, плодоовочівника, токаря, електрогазозварника, слюсаря-ремонтника, підсобних робітників та сторожів.

Нагадаємо, 15 листопада пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості повідомила про те, що майже 60 вакансій кухарів зареєстровані у Житомирській області. Працедавці пропонують майбутнім працівникам заробітну плату до 18 000 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 9 листопада 2023 року Житомирський обласний центр зайнятості інформував, що на початку листопада зареєстрували 2 тисячі вакансій. Це майже вдвічі більше, ніж минулого року за цей період.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакансія ЦЗ центр зайнятості працівник служба зайнятості робота сільське господарство тракторист 
Матеріали по темі