Події

У Житомирі повідомили про підозру за кількома статтями злочинному угрупуванню, яке з квартири-нарколабораторії збувало амфетамін

21 November 2023, 13:46

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури чотирьом учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру у незаконному придбанні та зберіганні прекурсорів, виготовленні, зберіганні та збуті психотропної речовини, а також в організації та утриманні місця та придбанні обладнання для її незаконного виготовлення (ч. ч. 2, 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 3 ст. 313, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 317 КК України).

Про це 21 листопада повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За даними слідства, організована злочинна група у складі трьох чоловіків та жінки протягом квітня-червня 2023 року систематично виготовляла психотропну речовину. «Товар» збували наркозалежним мешканцям Житомира.Для цього у помешканні 37-річного організатора злочинного угруповання обладнали своєрідну нарколабораторію. Прекурсори й інші інгредієнти купували через соцмережу та отримували на поштовому відділенні. Свіжовиготовлену психотропну речовину фасували і відразу збували клієнтам. Задокументовано десять фактів виготовлення та збуту наркотовару. Під час одного з них, 03.06.2023, наркоділків затримали», - йдеться в повідомленні.

У помешканні організатора вилучили психотропну речовину – амфетамін в особливо великих розмірах, обладнання та прекурсори.

Наразі троє підозрюваних перебувають під вартою, їхня спільниця – під домашнім арештом.

Досудове розслідування проводить ГУНП в області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

А у пресслужбі ГУНП у Житомирській області розповідають, що організатор розпочав свою злочинну діяльність ще наприкінці 2022 року, потому залучив своїх знайомих.

«Детективи слідчого управління ГУНП в Житомирській області встановили, що 37-річний житомирянин розпочав свою незаконну діяльність наприкінці 2022 року. Тоді він кілька разів збув психотропну речовину. Надалі задля розширення «бізнесу» вирішив залучити до нього інших осіб. Відтак розповів про схему своєму братові, а також двом знайомим: 33-річній жінці та 39-річному чоловікові, які проживали в тому ж мікрорайоні. Організатор та поплічники узгодили ролі та обов’язки кожного у веденні протизаконної діяльності. Для конспірації вони періодично змінювали номери телефонів, використовували умовні фрази під час спілкування, розмови були короткими та прихованими», - додають у поліції.

Встановлено, що спільники отримували за допомогою логістичної служби складову для виготовлення амфетаміну (прекурсор). Такі посилки переносили до квартири організатора, де вже була обладнана нарколабораторія: встановлений необхідний посуд, наявні реактиви, ваги тощо. Виготовлений амфетамін вони збували «клієнтам», причому робили це неподалік: поблизу самого будинку, а подекуди й у під’їзді біля дверей квартири.

Як повідомляв Житомир.info, 5 червня 2023 року у Житомирі оголосили підозри трьом наркодилерам, які виготовляли та збували психотропні речовини. Правоохоронці встановили, що квартиру одного зі спільників вони перетворили у склад-лабораторію. Звідти ж і продавали наркотики.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики наркотик нарколабораторія прокуратура поліція психотроп амфетамін 
Матеріали по темі