Події

У селищі Житомирської області п’яний чоловік викрав припаркований біля магазину автомобіль, щоб покататися

22 November 2023, 18:45

У Народичах 34-річний п'яний чоловік викрав припаркований автомобіль. Правоохоронцям пояснив, що взяв покататися.

Про це 22 листопада повідомила пресслужба Коростенського районного управління поліції.

«Вдень 21 листопада на лінію 102 надійшло повідомлення від 33-річної місцевої жительки про зникнення з вулиці селища її автомобіля. Жінка розповіла, що лишила транспортний засіб поблизу крамниці, куди вийшла на нетривалий час. Тоді хтось і заволодів її легковиком», - йдеться у повідомленні.

На місце події прибула слідчо-оперативина група відділу поліції № 1 (м. Овруч) Коростенського райуправління. Правоохоронці з’ясували, що жінка не зачинила свій "Шевроле ЗАЗ-Віда" та залишила ключ в замку запалювання та пішла на закупи, плануючи швидко повернутися.

Поліцейські розпочали заходи з встановлення причетного до події та розшуку авто.

На одній із вулиць вони помітили схожий з викраденим транспортний засіб та зупинили його. За кермом перебував 34-річний житель Народичів, чоловік визнав, що "взяв покататися" чужий транспортний засіб.

До того ж, поліцейські помітили, що водій має явні ознаки сп'яніння. Відповідне тестування підтвердило цю обставину (понад 2 проміле).

Транспортний засіб поліцейські вилучили та нині повернули власниці.

Слідчі розпочали досудове розслідування за ч.1 ст. 289 ( Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.

За такі дії причетному загрожує покарання у вигляді обмеження чи позбавлення волі строком від 3 до 5 років.

Окрім того, чоловікові доведеться ще й сплатити чималий штраф за нетверезе кермування (ст. 130 КУпАП). Матеріали щодо цього правопорушення передані до суду.

Нагадаємо, 9 листопада пресслужба Житомирського районного управління поліції повідомила про те, що житомирянин, який переховувався від слідства, викрав припаркований автомобіль з двору багатоповерхівки та заховав його у лісі на околиці міста.

Як повідомляв Житомир.info, 7 серпня 2023 року до поліції звернувся 23-річний житель Баранівської громади із повідомленням про викрадення його легковика «Opel Astra». Попередньо було встановлено, що на одній із АЗС у м. Баранівці виник конфлікт між двома групами молодиків. Один з учасників сварки сів у чужий транспортний засіб, всередині якого знаходились ключі, та поїхав геть.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: патрульна поліція угон викрадення нетверезий водій водій Народичі 
Матеріали по темі