Події

Водій Daewoo, в крові якого виявили «смертельну дозу» алкоголю, скоїв ДТП у Житомирському районі

23 November 2023, 15:00

Вчинив ДТП, вживши смертельну дозу алкоголю: поліція встановила обставини ДТП у Коростишівській громаді.

Про це 23 листопада повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Поліцейські наголошують, що навіть невелика кількість вжитих спиртних напоїв значно знижує можливість оцінки дорожньої ситуації та здатність вчасно зреагувати на її зміни, що і є частою причиною ДТП. Саме така ситуація трапилася 21 листопада у Коростишівській громаді. Близько 15:00 поліцейські отримали повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду неподалік села Козіївки. На місці події патрульні з’ясували, що 50-річний керманич автомобіля «Daewoo» не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу руху, де здійснив зіткнення з мікроавтобусом «Mersedes». Як результат — тілесні ушкодження отримали водій та троє пасажирів легковика. На щастя, обійшлося без серйозного травмування: всім їм було надано медичну допомогу без госпіталізації», - йдеться в повідомленні.

З’ясовуючи обставини події, патрульні встановили, що керманич «Daewoo» перебував у стані сильного сп’яніння, фактично — алкогольного отруєння. Згідно з результатами медичного освідування у його крові було виявлено 4,95 (!) проміле алкоголю.

Відтак відносно 50-річного жителя Коростишівської громади були складені адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння…) КУпАП. Окрім цього чоловік відповідатиме за порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів (ст. 124 КУпАП).

Водночас поліцейські нагадують: керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 16 листопада у селі Кропивня Звягельського району під керуванням п’яного водія, якого суд позбавив прав, перекинувся ВАЗ-21053: в результаті ДТП дві жінки загинули, а двоє дітей, 11 та 2 років, в лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, 13 жовтня 2023 року у Новоборівській громаді травми у ДТП отримали нетверезий водій автомобіля ВАЗ-21093, та пасажир легковика.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП водій поліція нетверезий водій аварія проміле алкоголь авто  
Матеріали по темі