Події

У райцентрі Житомирської області на пожежі в будинку врятували пенсіонерку, а в селі – господаря знайшли мертвим

24 November 2023, 10:52

У Коростені в житловому будинку сталася пожежа, на якій врятували пенсіонерку.

Про це 24 листопада повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«23 листопада о 23:02 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в шлакоблочному житловому будинку на двох господарів в м. Коростень. На місці події бійці ДСНС встановили, що загоряння виникло в одній із квартир, звідки вогонь поширився на горище та встиг охопити покрівлю по всій площі будівлі. До приїзду рятувальників сусіди встигли вивести з тієї квартири двох людей: 55-річного господаря та його співмешканку. Вогнеборці ж, у свою чергу, вивели із другої квартири 71-річну жінку, яка через сильну задимленість не могла це зробити самостійно. Понад дві з половиною години знадобилося рятувальникам для ліквідації загоряння. Вогнем знищено покрівлю по всій площі житла та 50 кв. м перекриття. Загиблих та травмованих не має. До гасіння залучалося 10 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки. Попередня причина пожежі – необережність під час куріння власника першої квартири. Наразі остаточні обставини надзвичайної події встановлюються фахівцями», - йдеться в повідомленні.

Крім того, в головному управлінні ДСНС інформують про ще одну пожежу в селі Врублівка Житомирського району , в якій, на жаль, не вдалося врятувати людину.

«23 листопада о 19:35 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку у с. Врублівка Романівської територіальної громади Житомирського району. На момент прибуття вогнеборців було встановлено, що горить покрівля будинку по всій площі та майно у двох кімнатах і веранді. У ході проведення гасіння в одній із кімнат вогнеборці виявили тіло 56-річного власника, на жаль чоловік вже був без ознак життя. О 20:20 пожежу локалізували, а за годину ліквідували. Ймовірно, зайнялось через порушення правил експлуатації пічного опалення, але остаточна причина наразі встановлюється фахівцями. Внаслідок надзвичайної події вогнем знищено 40 кв. м покрівлі, майно всередині», - додають в ДСНС.

Нагадаємо, 21 листопада в селі Млинище Станишівської територіальної громади Житомирського району на пожежі в будинку постраждав 59-річний чоловік.

Як повідомляв Житомир.info, уночі 20 листопада 2023 року у с. Осички Радомишльської територіальної громади Житомирського району під час ліквідації пожежі у житловому будинку рятувальники виявили тіло господаря.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник загиблий 
Матеріали по темі