Суспільство

У Житомирській області упродовж листопада народилися понад 500 немовлят: це майже на сотню менше у порівнянні з попереднім місяцем

24 November 2023, 14:21

З початку 2023 року на Житомирщині народилося 6 179 дітей.

Про це 24 листопада повідомляє Житомирська ОВА з посиланням на інформацію Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА.

«У період з 01 січня по 24 листопада поточного року в пологових відділеннях закладів охорони здоров’я області народилось 6 179 дітей, з них 3 190 хлопчиків та 2 989 дівчаток. Попри війну, життя не зупиняє свій біг, і кожне малятко – це нова надія та шанс для нашого суспільства розвиватися і процвітати. Вони мотивують нас бути міцнішими, надихатимуть на великі справи та нагадуватимуть про те, що найцінніше в житті — це любов, сім’я та надія на краще майбутнє», - йдеться в повідомленні.

У департаменті нагадують, що в умовах воєнного стану лікарі можуть прийняти вагітних без направлення. У тих медзакладах, які мають відповідний договір з НСЗУ, вагітні жінки мають можливість спостерігатися безоплатно й отримувати весь перелік необхідних послуг — від розробки індивідуального плану ведення вагітності до необхідних лабораторних аналізів та інструментальних обстежень.

Нагадаємо, у період з 01 січня по 24 жовтня 2023 року в пологових відділеннях закладів охорони здоров’я області народилось 5 658 дітей, з 2914 хлопчиків та 2744 дівчаток.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: новонароджений немовля дитина народжуваність 
Матеріали по темі