Влада

В громаді Житомирської області хочуть за 50 мільйонів збудувати двоповерховий дитсадок з ліфтом

27 November 2023, 11:38

Департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної (військової) адміністрації оголосив тендер на будівництво закладу дошкільної освіти у Високівській громаді з благоустроєм території в с. Високе по вул. Центральна, 15-Б.

Оголошення оприлюднене в системі «Прозорро» 23 листопада, очікувана вартість закупівлі – 52 млн 009 тис. 650 грн.

Аукціон запланований на 4 грудня, роботи мають бути виконані до 20 грудня 2024 року.

Зауважимо, що у с.Високе на вул. Центральна, 15 зараз працює дитсадок – Високівський ЗДО, в якому є дві групи, 6 осіб персоналу і 31 дитина. Про плани щодо будівництва нового голова Високівської ОТГ говорив ще у вересні 2020 року, в березні 2021 року сільська рада заплатила за проєктно-кошторисну документацію, а в січні 2022 року департамент регіонального розвитку ОДА провів тендер на будівництво комплексу Високівського закладу дошкільної освіти з благоустроєм території в селі Високе та уклав договір з ТОВ «УК «Комфорт-Буд» на виконання робіт за 34 млн 939 тис. 995 грн. Держаудитслужба проводила моніторинг закупівлі, але порушень не виявила. Втім, додатковою угодою від 27 грудня 2022 року договір з підрядником, якому нічого не заплатили, був розірваний «за угодою сторін». В грудні 2022 року, до розірвання договору, департамент регіонального розвитку ОДА заплатив 60 тис. грн за коригування проєктної документації по цьому об’єкту.

У технічному завданні до нового тендеру на будівництво дитсадка вказано, що будівля має бути двоповерхова з обладнаним підвалом, також планують встановити пасажирський ліфт: швидкість руху кабіни до 1 м/с, вантажопідйомністю 630 кг на 12 зупинок, висота шахти 38 м, (3 зупинки, висота шахти 10,3 м). Щодо кількості дітей, на яку розрахований новий дитсадок, то в першому і в другому тендерах технічною документацією була передбачена однакова кількість дитячих ліжок – 200 штук.


Довідка: станом на 1 січня 2021 року кількість жителів Високівської сільської ТГ становила 2430 осіб, з них 195 дітей дошкільного віку. В громаді було три дошкільні навчальні заклади.

Як повідомляв Житомир.info, 2 червня 2023 року в Овручі Житомирської області урочисто відкрили новий сучасний дитячий садок, будівництво якого фінансував Уряд Естонської Республіки: на першому етапі проєкту створено приміщення для чотирьох груп, розрахованих на 80 дітей, на другому етапі планується розширити дитсадок до 160 місць; вартість першої черги проєкту – майже 3 млн євро, загальна вартість усього будівництва – близько 5 млн євро.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тендер ОДА департамент дитсадок Високе закупівля будівництво 
Матеріали по темі