Суспільство

З початку грудня діятиме заборона на вилов раків у водних об’єктах Житомирської області

27 November 2023, 13:28

З 1 грудня по 30 червня встановлюється заборона на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області. За порушення заборони передбачені штрафи.

Про це 27 листопада повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«У період з 1 грудня 2023 року по 30 червня 2024 року встановлюється заборона на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області. Відповідний наказ оприлюднено Управлінням Державного агентства меліорації та рибного господарства у Житомирській області», - йдеться у повідомленні.

Заборона встановлюється з метою збереження та охорони популяції цього виду біоресурсів під час природного відтворення у зв’язку з виношуванням ікри та першої линьки. Лов раків під час заборони є порушенням природоохоронного законодавства, відповідальність за яке передбачено Кодексом України про адміністративні правопорушення.

За порушення заборони передбачений штраф 34-680 грн із відшкодуванням завданих збитків. Кримінальна відповідальність настає за незаконне добування водних біоресурсів у разі завдання істотної шкоди. Санкція статті передбачає штраф від 17 000 – 85 000 грн, або обмеження чи позбавлення волі строком до трьох років із відшкодуванням завданих збитків.

За кожен незаконно добутий екземпляр рака порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн.

Нагадаємо, з 1 листопада у деяких водоймах Житомирської області почала діяти заборона на вилов риби у зимувальних ямах.

Як повідомляв Житомир.info, з 15 серпня по 30 вересня 2023 року, з метою збереження популяції річкових раків у період другої линьки, в Житомирській області діяла заборона на вилов річкових раків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рак екоінспекція штраф рибалка риболовля вилов раків заборона 
Матеріали по темі