Події

Правоохоронці затримали адвокатку з Житомира, яка вимагала у клієнта хабар у розмірі 30 тисяч доларів

27 November 2023, 14:57

Працівники ДБР «на гарячому» затримали адвокатку з Житомира, яка за 30 тисяч доларів обіцяла своєму клієнту «вирішити питання» із правоохоронцями.

Про це 27 листопада повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

«Працівники ДБР повідомили про підозру адвокатесі з Житомирщини, яка обіцяла фігуранту кримінального провадження за гроші «вирішити питання» з правоохоронцями. Встановлено, що один з потенційних клієнтів адвокатеси є підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом несанкціонованого викачування нафти з трубопроводів (ч. 2 ст. 292 КК України). За 30 тис. доларів США жінка обіцяла йому «вирішити питання» із правоохоронцями. Вона посилалася на власну обізнаність з матеріалами розслідування, зв’язки в правоохоронних органах та гарантувала, що домовиться про зменшення покарання для уникнення в’язниці», - йдеться у повідомленні.

Клієнт отримав тиждень на пошуки грошей, але вирішив звернутись до правоохоронних органів. В ході розслідування з’ясувалося, що ніяких прямих контактів з правоохоронцями адвокатеса не мала, а просто хотіла привласнити ці кошти.

Згодом вона б почала вести справу підозрюваного та намагалася б виконати власну обіцянку в законний спосіб.

22 листопада 2023 року жінку затримано «на гарячому» під час отриманні всієї суми. Жінка підозрюється у шахрайстві у великих розмірах та підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.

Відомо, що адвокатка запропонувала одному з підозрюваних посприяти зміні слідчими кваліфікації на менш тяжкий злочин.

Про це 27 листопада інформує Офіс генерального прокурора.

«За даними слідства, адвокатка Житомира, надаючи правову допомогу у кримінальному провадженні, запропонувала одному з підозрюваних посприяти зміні слідчими кваліфікації на менш тяжкий злочин. Внаслідок цього у подальшому пом’якшити покарання», - зазначили в Офісі генерального прокурора.

Нагадаємо, 2 жовтня пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомила про те, що прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно директора Бердичівської міської лікарні за фактом одержання неправомірної вигоди у розмірі 140 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 28 червня 2023 року правоохоронці інформували про викриття на одержанні неправомірної вигоди директора комунальної лікарні однієї з міськрад Житомирської області, який вимагав від приватного підприємця «відкат» від вартості поставленого медобладнання у розмірі 140 тис. грн і був затриманий 27 червня під час одержання другої частини обумовленої суми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДБР хабар адвокат адвокатка відкат клієнт правопорушення 
Матеріали по темі