Суспільство

Поліція збільшує кількість патрульних екіпажів у Житомирській області для зниження аварійності на дорогах

28 November 2023, 16:31

Поліція Житомирщини збільшує кількість патрульних екіпажів задля зниження аварійності на дорогах.

Про це 28 листопада повідомляє відділ комунікації поліції житомирської області.

«Також налагоджено взаємодію з територіальними підрозділами служби автомобільних доріг та взято на особистий контроль роботу дорожніх і комунальних організацій щодо своєчасної ліквідації наслідків ожеледиці та належного очищення автомобільних доріг від снігу на період ускладнення погодних умов», - про це на брифінгу розповів інспектор управління превентивної діяльності ГУНП області Дмитро Шевчук.

– У разі виявлення недоліків негайно вживаються заходи реагування та забезпечується інформування місцевих органів влади та відповідних комунальних підприємств, – інформує він.

«Спільно з Державною службою із надзвичайних ситуацій, державними та приватними організаціями, у розпорядженні яких знаходиться важка техніка, налагоджено взаємодію для подолання наслідків негоди та своєчасності надання необхідної допомоги водіям транспортних засобів, що потребуватимуть її», - повідомляють правоохоронці.

Також поліцейські звертаються до жителів області: при плануванні поїздок дослуховуйтесь до повідомлень Гідрометеорологічного центру та органів влади.

«При погіршенні погодних умов варто завчасно планувати свій маршрут та за можливості утриматися від користування власним транспортом. Якщо дорогою сталося потрапляння в сніговий замет або виникли інші загрози життю чи здоров’ю людей, необхідно негайно телефонувати за номерами «102» або «101». Плануючи вирушати у дальню дорогу, повідомте про свій маршрут близьким, перевірте справність транспортного засобу, подбайте про запас пального, вчасне заряджання засобів зв’язку та додаткових зарядних пристроїв, візьміть з собою теплий одяг, запас їжі та води. У територіальних підрозділах поліції правоохоронці облаштували пункти незламності. У випадку тривалої відсутності електроенергії чи опалення, кожен, хто цього потребує, може ними скористатися», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в останні дні листопада в Житомирській області очікується значний сніг та ожеледиця.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж доби 22 листопада у Житомирській області рятувальники 8 разів надавали допомогу водіям автівок, які потребували її через негоду. Того ж дня рятувальники відбуксирували 2 авто: автомобіль MAN, який перекрив рух на обох смугах траси у Звягелі, до аналогічного затору потрапила вантажівка у Коростишеві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція негода патрульний дорога авто аварійність ГУНП Шевчук 
Матеріали по темі