Влада

Житомир отримає гроші від Дитячого фонду ООН на виготовлення ПКД для укриттів: в Міносвіти підписали меморандум

30 November 2023, 13:26

Міністерство освіти і науки, Житомирська міська рада та Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) підписали меморандум про взаєморозуміння.

Про це 30 листопада повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

«Ми продовжуємо роботу над створенням нових стандартів для будівництва укриттів у закладах освіти. Підписали меморандум про взаєморозуміння з Житомирською міською радою та Представництвом Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine. На сьогодні нам потрібно збудувати приблизно 2,5 тис. об’єктів. У бюджеті на 2024 рік для будівництва укриттів передбачено державну субвенцію в розмірі 2,5 млрд грн. Зараз кожна громада витрачає орієнтовно 5 місяців на проєктно-кошторисну документацію (ПКД) і приблизно 1-1,5 млн грн на це для кожного закладу освіти. У межах підписання меморандуму будуть розроблені типові проєкти будівництва укриттів, що дозволить громадам скоротити час на ПКД до 1-1,5 міс. і витрачати кошти суто на геологічні роботи із прив’язкою до конкретної місцевості. Це від 2 млрд грн економії загалом, а також стандартизація підходів для будівництва укриттів по всій Україні», - йдеться у повідомленні.

Міністр зазначив, що перші укриття за новими стандартами вже наступного року облаштують в закладах освіти Житомирської громади.

Міністерство освіти і науки згодом повідомило, що у межах підписаного меморандуму буде розроблено проєктно-кошторисну документацію для садочків на 100, 150, 200 і 250 осіб проєктної потужності та для шкіл на 200, 300, 500, 700 осіб.

Нагадаємо, 6 листопада на засіданні бюджетної комісії Житомирської міської ради начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов розповідав про можливість отримати грантові кошти від ЮНІСЕФ на виготовлення ПКД укриттів для п’яти садочків і чотирьох ліцеїв.

Як повідомляв Житомир.info, на початку серпня 2023 року за проєктно-вишукувальні роботи для будівництва укриттів житомирських ліцеїв №7 та №8 УКБ заплатило майже 1,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття МОН Лісовий ПКД грант ЮНІСЕФ 
Матеріали по темі