Події

У покинутому будинку в межах зони відчуження у Житомирській області виявили ящик з майже 900 патронами

1 December 2023, 11:10

На території населених пунктів, що входять до зони відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення, у покинутій будівлі виявили ящик з майже дев’ятьма сотнями патронів з кулями.

Про це 1 грудня повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

«Оперативні співробітники 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців спільно зі співробітниками Нацполіції, під час відпрацювання населених пунктів, що входять в зону відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення, виявили бойові набої калібру 7,62×54 мм», - йдеться у повідомленні.

Під час огляду покинутої будівлі військовослужбовці виявили ящик з майже дев’ятьма сотнями патронів з бронебійно-запалювальними кулями.

На місце події викликано слідчу-оперативну групу, набої вилучено, триває перевірка.

Під час відпрацювання населених пунктів до правоохоронців звернувся 54-річний житель с. Сухарівки та розповів, що знайшов боєприпаси.

Про це 1 грудня інформувала поліція Житомирської області.

«Поліцейські з’ясували, що в сусідньому селі, в одному із закинутих будинків, чоловік знайшов ящик, у якому зберігаються набої. Будучи обізнаним у тому, що такі знахідки становлять небезпеку, чоловік одразу ж звернувся до правоохоронців, які проводили відпрацювання. Всього поліцейські вилучили 866 набоїв калібру 7,62. Знахідку направлено на експертне дослідження», - зазначили у поліції.

Нагадаємо, 28 листопада патрульні отримали повідомлення про виявлення боєприпасів у лісі на території Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 18 жовтня 2023 року в лісі біля Радомишльської громади чоловік пішов по гриби і знайшов склад боєприпасів, поліцейські знешкодили небезпечний арсенал.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прикордонник кордон ЧАЕС зона відчуження радіація відселення боєприпас зброя патрон куля 
Матеріали по темі