Події

Цьогоріч у Житомирській області сталися понад 250 пожеж через порушення правил експлуатації пічного опалення

1 December 2023, 15:14

Цьогоріч у Житомирській області сталися 265 пожеж через недотримання правил безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення.

Про це 1 грудня інформує ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«1 грудня о 06:35 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в цегляному житловому будинку у с. Нехворощ Андрушівської територіальної громади Бердичівського району.На момент прибуття вогнеборців горіло перекриття у прибудові до житлового будинку, в якій знаходився котел для опалення. Вже за півгодини пожежу вдалося повністю приборкати», - йдеться в повідомленні.

Попередньо, сталося самозаймання сажі в димарі, а внаслідок дії високої температури навколо нього загорілося дерев’яне перекриття. Вогнем знищено 15 кв.м перекриття.

«На території Станишівської, Олевської та Черняхівської громад ліквідовано ще 3 пожежі у житлових та господарчих будівлях, спричинені недотриманням правил безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення.За аналогічних причин цього року в області вже виникло 265 пожеж», - інформують у ДСНС.

Рятувальники вкотре нагадують основні правила пожежної безпеки під час користування печами.

Не допускається:

  • залишати печі, які топляться, без нагляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям;
  • користуватися печами, які мають тріщини;
  • розміщувати паливо, інші горючі речовини та матеріали безпосередньо перед топкою;
  • сушити й складати на печах одяг, дрова, інші легкозаймисті предмети та матеріали;
  • застосовувати для розпалювання печей легкозаймисті та горючі рідини;
  • використовувати дрова, довжина яких перевищує розміри топки;
  • залишати печі, які топляться, із відкритими дверцятами топки;
  • зберігати запальнички та сірники у легкодоступних для дітей місцях. Діти віком від двох років здатні самостійно їх запалити.

Також необхідно проводити ревізію опалювальних установок перед початком їх експлуатації, за потреби і під час опалювального періоду.

Нагадаємо, під час ліквідації пожежі вогнеборці врятували 29-річного чоловіка. Подія сталася у житловому будинку у с. Радчиці Гладковицької територіальної громади Коростенського району.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж доби 26 листопада 2023 року вогнеборці ліквідували 10 пожеж, сім з яких - у приватному житловому секторі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник піч  
Матеріали по темі