Влада

Президент нагородив відзнакою «Золоте серце» житомирського волонтера, який допомагає військовим з 2014 року

5 December 2023, 13:59

Президент Володимир Зеленський підписав указ про нагородження волонтерів відзнакою «Золоте серце».

«5 грудня ми відзначаємо Всесвітній день волонтерів. І, на мій погляд, символічно, що він проходить напередодні Дня Збройних Сил України. Бо українські волонтери – це фактично ще один рід наших військ, ще одна наша сила. Наша гвардія небайдужих. Наша армія активних українців», - йдеться у зверненні президент з нагоди Дня волонтера.

В оприлюдненому указі зазначено, що відзнака вручається «за вагомий особистий внесок у надання волонтерської допомоги та розвиток волонтерського руху, зокрема під час здійснення заходів із забезпечення оборони У країни, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та подолання її наслідків».

У 2023 році президентську відзнаку «Золоте серце» отримали 40 людей, серед яких – один волонтер з Житомира: ТАРГОНСЬКИЙ Олександр Сигизмундович, член благодійної організації «Міжнародний Благодійний Фонд Владислава Стадника «Сталеві крила» (заснована в липні 2022 року).

Зауважимо, що Таргонського не було на церемонії нагородження.

Нагадаємо, Олександр Таргонський з 2014 року, з перших днів російсько-української війни регулярно їздить на передову. 6 грудня 2022 року в проєкті «Діалоги про перемогу» житомирський волонтер Олександр Таргонський розповідав про поїздки на фронт, потреби військових та як люди можуть долучитися до допомоги.

Як повідомляв Житомир.info, президент України Володимир Зеленський 9 грудня 2022 року вперше нагородив волонтерів відзнакою «Золоте серце»: її отримали майже 80 осіб з різних міст України і лише одна людина з Житомира – Компанець Ігор Володимирович. Згодом з’ясувалося, що Ігор Компанець з 15 березня 2022 року є радником на громадських засадах начальника ОВА Віталія Бунечка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: волонтер Таргонський указ "Золоте серце" волонтерство відзнака День волонтера 
Матеріали по темі