Влада

Начальник Житомирської ОВА провів нараду з керівниками громад і представниками ТЦК та СП щодо мобілізації

5 December 2023, 15:25

В Житомирській обласній військовій адміністрації 5 грудня відбулася розширена нарада з керівниками громад та представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки області щодо питання мобілізації.

Про це повідомив начальник ОВА Віталій Бунечко.

«Повномасштабне вторгнення росії триває майже 2 роки. Весь цей час більшість наших хлопців та дівчат, які стали до лав Збройних сил України, практично безперервно перебувають у війську. Певен, що кожен з нас, так само як і кожен з жителів наших громад, мріє про нашу Перемогу. Але досягти її тільки мріями – неможливо. Кожен звільнений населений пункт, кожен метр нашої землі, що наближає нас до наших кордонів, необхідно відбивати та захищати. В лютому 2022 року всі ми розуміли, що повинні дати відсіч ворогу, який прийшов знищити нас. Зараз нічого не змінилося. Так, над нашими домівками вже не літають ворожі літаки, а на межі Житомирщини та Київщини не точаться бої. Але війна триває і вона стає лише ще більш запеклою. І, якщо ми не хочемо, щоб ворог повернувся до нашого порогу, ми маємо робити все можливе для поповнення лав Збройних сил України», - йдеться у повідомленні.

Начальник ОВА наголошує, що мобілізація – це не забаганка ТЦК, а необхідна складова нашого опору та Перемоги.

«Це спільна робота, яка має вестись на рівні громад, підприємств, організацій, правоохоронних органів, медичних закладів. Тут немає місця формальному підходу. Наголосив, що зараз нам разом потрібно не лише допомагати з мобілізацією, а й робити все необхідне для мотивації громадян ставати до лав Збройних сил України», - зазначається в публікації.

Водночас 5 грудня ОВА оприлюднила відео брифінгу начальника групи морально-психологічного забезпечення Житомирського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергія Гаврилюка, який закликав чоловіків активніше долучатися до мобілізації та захистити свою країну.

«Я звертаюся до всіх громадян, до чоловіків військовозобов’язаних: проявіть свою громадську позицію, звертайтесь до територіальних центрів комплектування, за вас це не зробить ніхто, ніхто не приїде, не буде захищати вас, ваших дітей, ваші домівки. Це ми робимо не для себе, для наших дітей, для наших майбутніх онуків і правнуків. Тому чим більше ми на сьогоднішній день знищимо наших ворогів, тим, можливо, у майбутньому нашим дітям та онукам зостанеться менша кількість колаборантів, ворогів нашої незалежності, наших не дуже врівноважених сусідів, для того, щоб вони могли не витрачати свій час та своє натхнення на боротьбу за незалежність, а направити всю свою енергію на розбудову нашої держави», - сказав Сергій Гаврилюк.

Нагадаємо, на засіданні 29 листопада виконком вніс змінив в ухвалене на початку поточного року рішення про стан військового обліку на території Житомирської громади – додали пункт про проведення перевірок у грудні.

Як повідомляв Житомир.info, 23 листопада 2023 року у Бердичівській РВА на виконання рішення Ради оборони Житомирської області щодо посилення мобілізаційної роботи проводили розширену нараду, де начальник Бердичівського РТЦК та СП розповідав, що щоденно вручається близько 15 повісток, але до центру комплектування прибуває тільки 10% оповіщених.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мобілізація нарада ТЦК та СП Бунечко ОВА  
Матеріали по темі