Події

Жителю райцентру Житомирської області, який зберігав відео та фото дитячої порнографії, повідомили про підозру

6 December 2023, 10:57

Правоохоронці повідомили про підозру бердичівлянину, який відвідував форуми, пов’язані із сексуальним насильством над дітьми та зберігав на пристроях відео та фото, які містять дитячу порнографію.

Про це 6 грудня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Житомирської обласної прокуратури жителю міста Бердичева повідомлено про підозру в умисному одержанні доступу до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем та її умисному зберіганні, без мети збуту чи розповсюдження (ч. 1 ст. 301-1 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що 31-річний житель Бердичева протягом липня-серпня 2023 року систематично перебував на багатьох форумах, пов’язаних із сексуальним насильством над дітьми. Аби приховати відвідування таких сайтів, він використовував так звану «темну мережу» (DarkNet), яка унеможливлює цензуру та забезпечує анонімне спілкування в Інтернеті, обмін файлами тощо. Підозрюваний завантажував відео файли та графічні зображення, які містять дитячу порнографію та зберігав їх на гаджеті і персональному комп’ютері з жорстким диском обсягом один терабайт.

Під час санкціонованого обшуку у помешканні фігуранта вилучено мобільний телефон і системний блок, де зберігалися каталоги з файлами та відеопродукцією, що належить до дитячої порнографії. Зміст і характер відео та зображень підтверджено результатами комплексної комп'ютерно-технічної та мистецтвознавчої експертизи.

Злочин викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з ГУНП в області за сприяння співробітників Національного агентства по боротьбі з злочинністю (NCA, Британія).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, наприкінці листопада 30-річний житель одного із сіл Житомирського району скоїв сексуальне насильство над малолітньою дівчинкою. Йому загрожує до 15 років тюрми.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2022 року повідомили про підозру 53-річному чоловікові у розповсюдженні дитячої порнографії. Він впродовж декількох років завантажував на домашній комп’ютер зображення і відеопродукцію порнографічного характеру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура порнографія дитина дитяча порнографія сексуальне насильство насильство насилля 
Матеріали по темі