Місто

Батьки нарікають на платні послуги з корекції зору в дитячій поліклініці Житомира, влада дає пояснення

6 December 2023, 12:25

На брифінгу 4 грудня керівники комунальних медичних закладів розповідали про результати об’єднання дорослої та дитячої житомирських лікарень. В коментарях до цієї новини батьки почали нарікати, що в дитячій поліклініці на вул.Святослава Ріхтера вимагають гроші за послуги з корекції зору.

Щоб прояснити ситуацію, Житомир.info звернувся до директора КП «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека», який зараз очолює ліквідаційну комісію цього закладу, Володимира Галайби.

«Процедури з корекції зору дійсно платні, бо вони не входять до переліку процедур, які надає Національна служба здоров’я Україна. До пакету НСЗУ входить тільки перевірка зору, підбір окулярів, огляд очного дна. І якщо приватні клініки беруть за курс корекції до 5 тисяч, то в нас це коштує 500-700 гривень», - пояснив Володимир Галайба.

В управлінні охорони здоров’я Житомирської міської ради надали інформацію про вартість платних медичних послуг, що надаються структурним підрозділом «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека».


Зазначається, що відповідно до вимог Програми медичних гарантій у 2023 році за пакетом медичних послуг «Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах» надаються наступні офтальмологічні послуги:

офтальмометрія (кератометрія);

офтальмоскопія;

рефрактометрія;

діоптриметрія;

периметр поля зору.

«У разі наявності електронного направлення перераховані вище послуги є безкоштовними для пацієнтів», - наголошують в управління охорони здоров’я.

Також запевнили, що на сайті комунального підприємства «Лікарня №2 ім.В.П.Павлусенка», до якого приєднали дитячу лікарню, незабаром з’явиться інформація для батьків маленьких пацієнтів про платні послуги та їх вартість.

Нагадаємо, на початку лютого цього року ГО «Фонд громади Житомира» передав дитячій міській лікарні імені Володимира Башека сучасні набори лінз для підбору окулярів та апарати «Струмочок» і «Бівізіотренер БВТР» для корекції зору загальною вартістю 110,5 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2023 року влада Житомира повідомила про плани об’єднати дорослу та дитячу лікарню, щоб отримати медичний заклад кластерного типу, рішення ухвалили на сесії 29 червня 2023 року: припинити юридичну особу – комунальне підприємство «Дитяча лікарня імені В.Й.Башека», реорганізувавши шляхом приєднання до комунального підприємства «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня дитяча лікарня зір НСЗУ корекція зору Галайба платні послуги 
Матеріали по темі