Влада

Колишній керівник хоче відсудити в АТ «Житомиргаз» 11 мільйонів виплат за звільнення

7 December 2023, 10:15

Колишній голова правління АТ «Житомиргаз» Валентин Ющенко хоче через суд стягнути з акціонерного товариства 11 млн 077 тис. 923,9 грн – середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні, недоплачену суму компенсації за невикористані відпустки та вихідну допомогу.

Ухвалою від 22 листопада, яка оприлюднена 4 грудня, Корольовський районний суд м. Житомира відкрив провадження у справі.

Зауважимо, що позов Валентина Ющенка до Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Житомиргаз» був зареєстрований в Корольовському райсуді 2 листопада 2023 року.

Ухвалою суду від 6 листопада позовну заяву залишено без руху у зв`язку із її невідповідністю вимогам процесуального закону та надано строк для усунення недоліків заяви.

«13.11.2023 представник позивача адвокат Рудницька Ю.О. надіслала на адресу суду уточнену позовну заяву, в якій просила стягнути з відповідача на користь позивача середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні за період затримки у розмірі 1 753 023,65 грн та компенсацію за невикористану відпустку та вихідну допомогу в розмірі 9 324 900,25 грн.

Скриншот з ухвали суду

Нагадаємо, на початку вересня 2023 року поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.364-1 КК України (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) щодо незаконно нарахування та виплати премій членам правління АТ «Житомиргаз» в розмірі 7,9 млн грн: рішення щодо преміювання ухвалили на засіданні наглядової ради АТ «Житомиргаз» 12 травня 2023 року. У реєстрах зміна керівника АТ «Житомиргаз» відбулася 28 червня 2023 року, а 29 червня цього року стало відомо, що АТ «Житомиргаз» офіційно перейшов під контроль держави і контролюється «Нафтогаз України».

Як повідомляв Житомир.info, 5 жовтня стало відомо про затримання екскерівника АТ «Житомиргаз» Валентина Ющенка, якому з 20 червня намагалися обрати запобіжний захід, але він ігнорував судові засідання, і зрештою Шевченківський районний суд м. Києва ухвалою від 15 вересня 2023 року надав дозвіл на затримання підозрюваного з метою приводу в суд. Цього ж дня пресслужба Бюро економічної безпеки інформувала, що екскерівнику АТ «Житомиргаз» обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативною сумою застави понад 40 млн грн: колишній голова правління акціонерного товариства «Житомиргаз» підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 209 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та легалізація майна, одержаного злочинним шляхом).

8 листопада 2023 року Шевченківський районний суд м. Києва Валентину Ющенку продовжив до 6 січня 2024 року запобіжний захід Валентину Ющенку – тримання під вартою з правом внесення застави, зменшеної до 32 млн 208 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ющенко Житомиргаз суд звільнення компенсація вихідна допомога 
Матеріали по темі