Влада

В лавах ЗСУ воюють понад сто спортсменів з Житомирської області, десятеро загинули

8 December 2023, 10:21

Понад сто спортсменів з Житомирської області воюють в лавах Збройних сил України, десятеро загинули.

Про це 7 грудня повідомив начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Провів засідання Асамблеї відділення Національного Олімпійського Комітету в Житомирській області. До роботи Асамблеї також приєднався Президент Національного Олімпійського комітету України Вадим Гутцайт. Понад 100 спортсменів з Житомирщини змінили спортивний інвентар на зброю, спортивний одяг на військовий піксель та бронежилети, а спортивні зали – на поле бою, вибухи й мінометні обстріли. На жаль, ми маємо втрати – 10 справжніх професіоналів, які більше ніколи не повернуться до тренувань, своїх учнів, друзів та родин. Тому робота Асамблеї розпочалася з хвилини мовчання в пам’ять про наших героїв», - повідомив Віталій Бунечко.

Під час заходу підбили спортивні підсумки області за цей рік.

«Впродовж 2023 року вихованці спортивних шкіл та тренерів Житомирщини на Чемпіонатах світу та Європи: 22 рази отримували золоті медалі та перші місця,16 разів були другими, 19 разів займали третє місце. Наші параолімпійці: 6 разів ставали кращими на рівні світу та Європи, 9 разів займали другі місця, 7 разів входили до трійки переможців. Ще однією приємною подією є те, що спортсмен-скелетоніст із Житомирщини Ярослав Лавренюк пройшов відбір на головний молодіжний мультиспортивний форум чотириріччя та змагатиметься за звання чемпіона у IV зимових Юнацьких Олімпійських іграх. А на участь в Іграх 32 Олімпіади 2024 року в Парижі претендують 4 кандидати від Житомирщини. Це Бондар Ірина - вільна боротьба, Анастасія Рибачок (Четверикова) - веслування на байдарках і каное, Роман Петрук - легка атлетика та Олег Чулячєєв - бокс. Протягом цього року ми активно співпрацювали з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, бізнесом та громадськістю, щоб забезпечити необхідну підтримку для наших атлетів. Ми розширювали інфраструктуру, запускали нові програми та стимулювали розвиток спорту на різних рівнях. Також сьогодні стартував семінар Національного олімпійського комітету присвячений питанням розвитку олімпійських видів спорту, в якому взяли участь члени комітету з різних областей України. Окремо звернули увагу на необхідність подальшого бойкотування участі представників країни-агресора на міжнародних змаганнях. Певен, що під час роботи на Житомирщині керівникам олімпійського руху України вдасться обговорити усі нагальні питання та напрацювати рішення, що сприятимуть новим перемогам наших спортсменів», - розповів Віталій Бунечко.

Нагадаємо, на початку грудня житомирянин Лука Нетяга виборов золоту медаль на відкритому чемпіонаті України з дзюдо серед спортсменів з вадами слуху.

Як повідомляв Житомир.info, 20 листопада 2023 року у Житомирській обласній військовій адміністрації розповіли про те, що в області планують створити 5 спортивних ліг, у яких будуть представлені футзал, чирлідинг, спортивне орієнтування, баскетбол, волейбол.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спорт Бунечко асамблея спортсмен ЗСУ військовий підсумки 
Матеріали по темі