Економіка

АРМА проти відключення електропостачання підсанкційного щебеневого заводу у Житомирській області та шукає управителів

8 December 2023, 11:44

Агентство з розшуку та менеджменту активів вживає заходів для збереження інвестиційної привабливості арештованих активів Овруцького щебеневого заводу Гомельського міського шляхового будівельно-ремонтного тресту.

Про це 7 грудня повідомила пресслужба АРМА.

«У зв’язку з арештом дане підприємство не веде господарську діяльність та не оплачує рахунки за електроенергію (щомісяця – близько 280 тис. грн). Через це постачальник електроенергії, Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго», 28 листопада поінформувало керівництво заводу про припинення надання послуг в односторонньому порядку. Позаяк відключення електроенергії призведе до затоплення кар’єру й неможливості відновлення його роботи, знищення цінного обладнання та втрати інтересу бізнесу до управління даним об’єктом, АРМА звернулось до «Укрінтеренерго» з проханням не припиняти постачання електроенергії промисловому підприємству на період проведення конкурсного відбору управителя заводом та налагодження ним процесів», - йдеться у повідомленні.

Агентство очікує, що майбутній управитель арештованими активами оплатить борги за електроенергію, відновить роботу підприємства й, таким чином, збереже його економічну вартість.

«Нацагентство закликає «Укрінтеренерго» до державницької позиції, яка у випадку з Овруцьким щебеневим заводом полягатиме у постачанні підприємству світла і, таким чином, його перебуванні в операційному, робочому стані. Наша спільна мета – залучення фахового управителя, який не тільки відновить діяльність заводу та створить робочі місця, але й забезпечить постійні надходження до державного бюджету», - прокоментувала очільниця АРМА Олена Дума.

Наголошується, що відключення електроенергії підвищить соціальну напругу у с. Бондарі Коростенського району, де розташовані активи компанії. На балансі підприємства перебуває 8 багатоквартирних житлових будинків, у яких мешкають понад 130 сімей. Також завод забезпечує водопостачання для потреб Бондарівської амбулаторії, що обслуговує понад 3 000 мешканців, Центру екстреної медичної допомоги та Бондарівського ліцею (навчаються 140 дітей).

Крім того, АРМА 30 листопада знову оголосило конкурс на відбір управителя Овруцьким щебеневим заводом: корпоративні права та рухоме і нерухоме майно в кількості 355 одиниць.

Довідка АРМА: Кінцевим бенефіціаром підприємства є Гомельська міська рада (Білорусь). Ухвалою слідчого судді Корольовського районного суду м. Житомира від 20 червня 2022 року у справі №296/3270/22 накладено арешт на основні засоби заводу у кількості 355 найменувань шляхом його відчуження, розпорядження та користування. Ухвалою слідчого судді від 2 вересня 2022 року у справі №296/5438/22 корпоративні права та майно підприємства передано в управління Нацагентству.

Нагадаємо, 4 грудня в Житомирській ОВА проводили нараду щодо ситуації в Овруцькій територіальній громаді, де кілька сотень мешканців восьми багатоквартирних будинків можуть залишитися без водопостачання через відключення від електроенергії щебеневого заводу. Перед цим на сесії Овруцької міської ради 2 жовтня було ухвалене звернення до президента, Кабміну, ОВА та АРМА щодо недопущення припинення постачання електроенергії щебзаводу, де зазначалося, що «Овруцький щебеневий завод Гомельського міського шляхового будівельно-ремонтного тресту» боргує працівникам понад 2 млн грн, «Житомиробленерго» – 2,4 млн грн, постачальнику «останньої надії» «Укрінтеренерго» – 2,6 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 8 травня 2023 року АРМА оголошувало конкурсний відбір управителя для активів Овруцького щебеневого заводу, який знаходиться в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АРМА щебзавод Овруч білорусь завод Овруцький щебеневий завод 
Матеріали по темі