Події

Правоохоронцю, який в березні спричинив ДТП з постраждалими у селі Житомирського району, повідомили про підозру

8 December 2023, 16:57

Правоохоронець, який в березні у стані алкогольного сп’яніння в’їхав у маршрутний автобус у селі Дениші, намагався переконати слідство, що за кермом перебував не він. Тоді в результаті ДТП одна із пасажирок маршрутки отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Про це 8 грудня інформує Державне бюро розслідувань.

«ДТП трапилася у березні 2023 року в селі Дениші Житомирського району. Правоохоронець за кермом власного авто зіштовхнувся із маршрутним автобусом, який їхав попереду. Одна із пасажирок маршрутки отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості. Встановлено, що ДТП сталося через те, що правоохоронець перевищив дозволену швидкість. Також за результатами обслідування вміст алкоголю в його крові становила 1,3 проміле, що понад у 10 разів перевищує норму», - йдеться у повідомленні.

Фігурант намагався уникнути відповідальності та намагався переконати слідство, що за кермом перебував не він, а його тверезий товариш, який прибув на місце аварії згодом для забезпечення зловмиснику «алібі».

Чоловік керував автомобілем Mercedes-Benz та майже вдвічі перевищив дозволену швидкість.

Про це повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Підозрюваний у стані алкогольного сп’яніння керував автомобілем марки «Mercedes-Benz». Він майже вдвічі перевищив допустиму у населених пунктах швидкість руху, що призвело до зіткнення легковика з маршрутним автобусом, який їхав попереду», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронцю повідомлено про підозру за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, скоєного у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілій тілесні ушкодження середньої тяжкості (ч. 1 ст. 286-1 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Злочин викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з Житомирським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та другим слідчим відділом (з дислокацією у м. Житомирі) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, які проводять досудове розслідування.

Нагадаємо, 2 грудня у Житомирі на перехресті Фещенка-Чопівського та Старий бульвар сталася автопригода з потерпілими.

Як повідомляв Житомир.info, 1 грудня 2023 року на вулиці Жуйка сталася ДТП за участю транспортних засобів Citroen та ПАЗ. Водій легковика не був уважним при виконанні маневру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП Дениші маршрутка автобус пасажирка травма правоохоронець нетверезий водій перевищення швидкості траса підозра 
Матеріали по темі