Здоров'я

Україна наближається до піку захворюваності на COVID-19, в Житомирській області теж зафіксували більше випадків, ніж минулого тижня

11 December 2023, 11:32

У Житомирській області за тиждень із 4 по 10 грудня на грип, ГРВІ та COVID-19 захворіли 8738 осіб, з них 5064 – діти (58%).

Про захворюваність на грип та ГРВІ станом на 11 грудня повідомила ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».


Фото з сайту ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України»

Згідно з даними інфографіки, за попередній тиждень госпіталізовано 245 осіб, з них – 122 дитини. На COVID-19 захворіли 553 особи, до лікарні потрапили 113 осіб. Летальних випадків зареєстрували - 2.

А в Центрі громадського здоров'я МОЗ України 11 грудня з посиланням на слова головного державного санітарного лікаря, заступника міністра охорони здоров’я Ігоря Кузіна розповідають, що Україні прогнозують пік захворюваності на COVID-19 у середині грудня. На сьогодні 4 тисячі хворих на коронавірус щотижня опиняються в лікарні.

Від початку епідемічного підйому в Україні сумарно захворіло вже 1,3 мільйона громадян на грип, ГРВІ та COVID-19.

«Ми будемо спостерігати поступово таку картину переходу від одних вірусів до інших. І поки що станом на сьогодні ми фіксуємо те, що в переважній більшості у нас реєструються випадки коронавірусної інфекції, їх більше», — заявив Ігор Кузін.

Він зауважив, що фіксація COVID-19 буде досягати піку в середині грудня з поступовим згасанням упродовж січня 2024 року.

«Починаючи із січня, вже почне циркулювати вірус грипу і SARS-CoV-2», — прогнозує головний державний санлікар.

Кузін запевнив, що спроможностей системи охорони здоров'я вистачає для надання медичної допомоги.

Нагадаємо, у Житомирській області за тиждень із 27 листопада по 3 грудня на грип, ГРВІ та COVID-19 захворіли 9129 осіб, з них 5629 – діти (62%). Всього протягом тижня госпіталізовано 231 особу, з них – 136 дітей. На COVID-19 захворіли 488 осіб, до лікарні потрапили 96 осіб. Летальних випадків не зареєстровано.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грип ГРВІ коронавірус COVID-19 лабораторний центр статистика МОЗ Кузін 
Матеріали по темі