Суспільство

Допомога для військових взимку: жителі Житомирської області можуть долучитися до благодійної ініціативи «З крамниці до позицій»

12 December 2023, 09:45

Початок грудня приніс температурні контрасти, від плюса й до морозів. Аномальних холодів синоптики не прогнозують. А от вологи вистачить – у вигляді дощу та снігу.

Для захисників на фронті погода часто відіграє вирішальну роль у плануванні військових операцій і не тільки. Військовослужбовці змушені пристосовуватися до будь-яких температур та опадів. Але взимку стає складніше боротися не лише з ворогом, а ще й з брудом, вологою та холодом.

Про те, як елементарні процедури гігієни стають ще одним викликом для тих, хто боронить Україну від загарбників, розповіла у своїй колонці для Цензор.Net Олександра Гнатик – керівниця PR-напряму ТОВ "РУШ" (Лінія магазинів EVA та EVA.UA). Вона пояснює, що такі звичні для цивільної людини речі як прийняти душ та попрати речі, для бійця – розкіш. Особливо з настанням холодів.

«Уявіть собі: окопи, пил, багнюка. Буває, що виконання бойового завдання триває тиждень. Тобто тиждень наші захисники не мають де помитися та попрати речі. Ми розуміємо, що неможливість задовольнити ці потреби погіршує моральний дух, призводить до захворювань шкіри, загальних труднощів зі здоров’ям, викликає депресію»,каже Олександра Гнатик.

Допомогти захисникам із гігієною можуть мобільні лазне-пральні комплекси (МЛПК). У них тепло, тож можна погрітися. Є гаряча вода, пральні та сушильні машини. До того ж МЛПК автономні: працюють на генераторі, а бака води вистачає для 50 людей.

EVA допомагає фонду Dignitas збирати кошти на закупівлю українських мобільних комплексів та передавати їх на передову — у рамках спільного проєкту «З крамниці до позицій».

Долучитися до ініціативи може кожен житель Житомира та області безпосередньо в одному з магазинів EVA: придбати та залишити у спеціальних кошиках товари, необхідні для укомплектування МЛПК (перелік магазинів є на сторінці проєкту). Чи переказавши комфортну суму на створення МЛПК через сайт Dignitas.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Єва Гнатик захисник допомога ТОВ "РУШ" МЛПК пральний комплекс пральна машина кошти гроші збір магазин 
Матеріали по темі