Суспільство

Держпродспоживслужба повернула гроші жінці за неякісні послуги агентства з працевлаштування, що знаходиться у Житомирі

12 December 2023, 10:24

Жителька Сумської області оплатила послуги з працевлаштування за кордоном в агентстві, що знаходиться у Житомирі, але не отримала жодної пропозиції роботи протягом тривалого часу. Працівники головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області допомогли жінці повернути кошти за неякісні послуги.

Про це 12 грудня повідомила пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«Нещодавно до Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області надійшло звернення мешканки Сумської області, яка звернулась до агентства з працевлаштування (м. Житомир) щодо надання інформаційних послуг з працевлаштування за кордоном. Після спілкування з менеджером агентства та укладання угоди, заявниця частково оплатила послуги згідно з договором оферти у сумі 4 тисячі гривень за оформлення документів та підбір вакансій. Проте упродовж місяця вона не отримала жодної пропозиції з працевлаштування, у зв’язку з чим вимушена була звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області за скаргою», - йдеться у повідомленні

У ході розгляду звернення спеціалістами управління захисту прав споживачів заявниці було надано роз’яснення щодо порушень її споживацьких прав, а також роз’яснення вимог Закону України «Про захист прав споживачів» було надано і суб’єкту господарювання, після чого останнім було добровільно прийнято рішення про відшкодування коштів.

Отже, за результатами опрацювання звернення споживачу було відшкодовано кошти за послугу, яка фактично не була їй надана, у зв’язку з чим нею було надіслано лист-подяку на адресу спеціалістів управління захисту прав споживачів ГУ ДПСС в Житомирській області за сприяння у захисті прав споживача.

Необхідні роз’яснення у сфері захисту прав споживача можна отримати у телефонному режимі (тел.0412-43-89-84) або ж безпосередньо у інформаційно-консультаційному центрі ГУ ДПСС в Житомирській області (м.Житомир, вул.Вороного Юрія,55).

Нагадаємо, від початку поточного року до Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області надійшло майже 300 скарг про порушення прав споживачів. З них 113 звернень надійшло у письмовому вигляді.

Як повідомляв Житомир.info, напередодні свята Нового 2023 року житомирянка придбала іграшку на подарунок дитині, однак товар виявився неякісним. Тож жінці довелося вимагати повернення грошей. З відповідною заявою споживачка звернулася до Держпродспоживслужби, після цього їй вдалося отримати витрачені кошти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба споживач покупець товар відшкодування компенсація права споживача скарга агентство працевлаштування 
Матеріали по темі