Суспільство

На блокпосту на півночі Житомирської області патрульні виявили водія, який придбав права в інтернеті

12 December 2023, 17:02

На блокпосту овруцькі поліцейські виявили 45-річного водія, який придбав права в інтернеті.

Про це 12 грудня повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«11 грудня під час несення служби на блокпосту патрульні відділу поліції №1 Коростенського райуправління зупинили автомобіль Opel Zafira. Під час перевірки документів керманича правоохоронці виявили ознаки підробки посвідчення водія. За допомогою інформаційних баз поліцейські з'ясували, що документ з аналогічними серією та номером не видавався», - йдеться у повідомленні.

Тож на місце події прибула слідчо-оперативна група. Фальшиве посвідчення водія вилучили в якості речового доказу та направили для проведення відповідних експертних досліджень.

45-річний водій, місцевий житель, поліцейським пояснив, що документ на право керування транспортними засобами придбав у інтернеті.

Дізнавачі з’ясовують причетних до виготовлення «посвідчення водія» та його походження у межах відкритого кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.

За подібні діяння передбачено покарання у вигляді штрафу до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, 19 листопада у Житомирі на вулиці Хлібній патрульні помітили водія, який різко змінив рух, побачивши правоохоронців. Під час перевірки виявилося, що чоловік має фальшиве посвідчення водія.

Як повідомляв Житомир.info, 5 листопада 2023 року в Овруцькій громаді під час перевірки 23-річний водій автомобіля Ford Transit надав документ поліцейським, який викликав сумніви у його справжності. Як виявилося, посвідчення фальшиве.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція патрульна поліція патрульний права водій посвідчення водія документ блокпост 
Матеріали по темі